Wahlberg adakozott

Nagy botrányt kavart, hogy Mark Wahlberg másfélmillió dollárt kapott A világ összes pénze című film újraforgatásáért, Michelle Williams pedig egy fillért sem. A színész a teljes összeget felajánlotta a Time's Up! alapítványnak, amely a hollywoodi zaklatások és a nők hátrányos megkülönböztetésének felszámolásáért küzd. Williams közleményében úgy fogalmazott: az ügy nem róla szól, hanem a nők egyenlőségéről. Wahlberg ügynöksége további félmillió dollárt ajánlott fel az alapítványnak. 

Szerző

Folytatódik A szolgálólány meséje

Publikálás dátuma
2018.01.15. 06:48

Érkezik a múlt év egyik legnagyobb tévés sikerének második évada: a Margaret Atwood regényéből készült sorozat amerikai premierje áprilisban lesz, a hivatalos hírek 13 új epizódról szólnak.

Szerző

Magyar Próza Napja: Jókai vs. Esterházy

Jókai Mór születésnapja, február 18-a legyen a Magyar Próza Napja, kezdeményezi a Magyar Írószövetség. Először idén rendeznének programokat, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) honlapján pedig az olvasható, hogy a programsorozat kiemelt támogatója az MMA lesz. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) a tavalyi könyvhéten már ajánlotta, hogy a magyar prózát Esterházy Péter születésnapján, április 14-én ünnepeljék, három nappal a magyar költészet napja, április 11-e után, ami József Attila születésnapja. Az Írószövetség szerint Jókai születésnapja azért jó időpont, mert az író "életműve mai napig a magyar irodalom egyik legnagyobb, megkerülhetetlen teljesítménye, regényíróként is máig megőrizte jelentőségét a nemzeti irodalomban, komolyan hozzájárul történelmi önismeretünkhöz és identitásunk megőrzéséhez." Másrészt február 18. a tavaszi könyves szezon nyitánya lehetne és nem mosódna össze más kiemelt dátumokkal. Esterházy 2004-ben másokkal, például Nádas Péterrel, Konrád Györggyel együtt kilépett az Írószövetségből, mert az nem határolódott el tagja, Döbrentei Kornél antiszemita kijelentésétől.

Szerző