DK: fantomrészleg működik a lombikbébi-program helyett

Amihez hozzányúl az Orbán-kormány, az tönkremegy - indít erős felütéssel a Demokratikus Koalíció közleménye.

 A rezsim kiszorította a lombikbébi-programot sikerrel végző Kaáli Intézetet, és most már ott tartanak, hogy Kaposváron két orvost vettek fel milliós fizetéssel lombikbébi-program beindítására. Csak éppen se működési engedélyük, se eszközeik nincsenek a projekt beindítására. A magát gyermek- és családbarátnak hazudó Orbán-kormány ahelyett, hogy segítené, hogy minél több kisbaba születhessen, családok ezreit fosztotta meg attól, hogy őket is megtalálja a gyermekáldás boldogsága. A jól működő magánvállalkozást ellehetetlenítették, az állami centrum pedig lehet, hogy évekig lesz kénytelen várakoztatni a reménykedő párokat. A DK szerint a kormányváltás után lehetővé kell tenni a magáncentrumok működését is. Minden évben fogy a magyar, és végre olyan kormánya lesz a magyaroknak, amely nem akadályozza a gyermekáldást, hanem azoknak is megadja a lehetőséget, akiknek ez természetes úton nem sikerült. A DK programja a valódi családbarát program - zárul a dolkumentum.

Szerző

Kedden még enyhe, de ködös, párás idő várható

Publikálás dátuma
2018.01.08. 17:18
Illusztráció/AFP fotó
Kedden a köd feloszlása után a vastagodó fátyolfelhőzet mellett főként északkeleten, keleten számíthatunk szűrt napsütésre, majd mindenütt megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, estétől nyugaton és északon néhol eső, zápor lehet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, kedden helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5-,  a legmagasabb nappali 7 és 13 fok között alakul.

Szerdán és csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szerdán a Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén több helyen, csütörtökön is jellemzően a Dunántúlon, másutt elszórtan valószínű eső, zápor. Szerdán a leghidegebb órákban 1-6, csütörtökön 0-5 fok lehet. Napközben mindkét nap 5-10 fokig melegszik a levegő.

Pénteken szórványosan várható eső, a Dunántúlon és északon havas eső, a hegyekben hó is lehet. A szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0-4, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, de északkeleten időnként kisüthet a nap. Elszórtan valószínű eső, havas eső, a hegyekben hó is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 2-6 fok között alakul.

Vasárnap rövid napos időszakok lehetnek. Néhol havas eső, hó is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Szerző
Témák
időjárás

Kiderült, mikor gyűlnek össze a fideszes polgármesterek Soros ellen

Publikálás dátuma
2018.01.08. 17:08
Szita a Bálnában várja kollégáit (Fotó: Népszava)
Január 12-én tartja Soros-ellenes gyűlését a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) - értesült az Index. A meghívó szerint Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a budapesti Bálnába várja ekkor polgármester kollégáit.

A találkozó előzménye, hogy Szita Károly kaposvári polgármester "találkozásra és együttgondolkodásra" hívta a polgármestereket. "Szerencsés történelmi időkben egy polgármesternek aligha kell azon gondolkodnia, hogyan őrizze meg településén azt a közösséget, amely több évszázad nemzeti hagyománya és kultúrája révén alakult ki - írta.

Szita arról is értekezett, hogy "Brüsszel továbbra sem tett le a felső korlát nélküli betelepítési kvótáról, sőt, Soros György civiljei megkezdték hazánkban a betelepítés előkészületeit, fennáll annak a lehetősége, hogy Magyarországra is nagy számban érkeznek migránsok". 

A kaposvári polgármester levelére több ellenzéki polgármester reagált. Lapunk beszámolója szerint Hajdu László, a

Hajdu szerint Szita levele üres riogatás

Hajdu szerint Szita levele üres riogatás

Budapest 15. kerületi polgármester nyílt levelében az írta az évekkel ezelőtt ügynökváddal is érintett Szitának, hogy "a Te levelednek semmi köze a mai magyar valósághoz, tele van hazugsággal, üres kormánypropaganda az egész. Nem ezen a hülyeségen múlik a gyerekeink jövője, hanem azon, hogy lesz-e jó oktatás, lesz-e jó munkalehetőség a számukra. És főleg, hogy a politikai elit felhagy-e a félelemkeltéssel és az üres riogatással!"

Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester úgy foglalt állást, hogy az ötvenes éveket idézte a Szita-levél. "A határozatok, amelyeket a települések elfogadtak, az alaptörvényt is sértik - mondta Wittinghoff. Botka László szegedi polgármester azt mondta a levél kézhez vétele után, hogy „Szita Károly mindig szeretett írni. Most levelet, régebben jelentést. Most migránsokról, régebben pedig a hozzátartozóiról."

A fideszes polgármester levele nem a kormánypárt tudatos kommunikációs politikájának része - jegyzi meg az Index. A Soros-ellenes nemzeti konzultáció végeztével a Fidesz a nagyvárosi polgármestereken keresztül próbálja melegen tartani a Soros-tematikát - ezért lesz a demonstratív 12-i találkozó is.  

Szerző