Előfizetés

Ellopták a világ legdrágább, 340 millió forintot érő vodkáját

Publikálás dátuma
2018.01.03. 14:41
A képen Brian Ingberg drága vodkája és a két rabló (forrás: dagens.dk)
Ellopták a világ legdrágább, 1,1 millió eurót (340 millió forintot) érő üveg vodkáját egy koppenhágai gyűjteményből - jelentette egy dán hírportál.

A drága italt a dán főváros Vesterbro negyedéből, a Café 33 bárból lopták el kedden hajnalban, közli a The Local újság hírét az MTI. A szórakozóhely tulajdonosa, Brian Ingberg szerint a Russo Baltique márkájú vodka egyedülálló a világon, értéke nyolcmillió koronára tehető, köszönhetően az üveg elkészítéséhez felhasznált három kiló aranynak és három kiló ezüstnek.

Az üveg díszítéséhez egy 1912-es Monte Carlo-i raliautó bőrbevonatát is felhasználták.

A bártulajdonos az üveget Oroszországból kölcsönözte egy Dartz Motorz Company lett cégtől, amely a világ legdrágább vodkáit és páncélozott személyautóit gyártja. A különleges szeszesital a rablás előtt hat hónapig volt Brian Ingberg 1200 üvegpalackból álló vodkagyűjteményének része.

A képen Brian Ingberg drága vodkája és a két rabló (forrás: dagens.dk)

A képen Brian Ingberg drága vodkája és a két rabló (forrás: dagens.dk)

A biztonsági kamera felvétele szerint két maszkos, baseballsapkát viselő férfi lehetett a tettes - mondta a bártulajdonos. Brian Ingberg szerint a rablók rendelkeztek a bár kulcsával, az alagsorban lévő vodkamúzeum ajtaját viszont betörték. Kizárólag a Russo Baltique vodkát vitték magukkal, holott bármelyik másik darabját is ellophatták volna a gyűjteménynek.