Ellehetlenítik az ellenzéki kampányt - Újra lecsapott az ÁSZ

Publikálás dátuma
2017.12.21. 12:02
Fodor Gábor pártelnök - Fotó: Molnár Ádám
Újabb ellenzéki pártokat büntet az ÁSZ - írtuk, felsorolva, mely politikai formációkat érinti a szerdai újabb, valójában nem csak a pártokat, de a demokráciát (vagy annak erős légszomjjal szenvedő maradványát) érő "pörölycsapás." És ma itt az újabb áldozat:  Politikai banditizmus az ÁSZ-botrány, milliókra büntették a Liberálisokat is - írja közleményében a Magyar Liberális Párt. 

Az Állami Számvevőszék több mint tízmillió forintos büntetést szabott ki jogtalanul a Liberálisokra, hogy így lehetetlenítse el a párt működését a választások előtt. Egyértelmű és nyilvánvaló, hogy a szervezet a Fidesz megrendelésére járt el, amikor több ellenzéki párthoz hasonlóan a Magyar Liberális Pártnál is tiltott pártfinanszírozást állapított meg.

A Fidesz politikai fegyverként használja az ÁSZ-t, és ezzel megalázta a magyar demokráciát. Az Orbán-kormány a putyini és erdogani utat követve, adminisztratív eszközökkel akarja felszámolni a magyar ellenzéket, és ehhez a számvevőszéket, az adóhatóságot, a választási bizottságot és a bíróságokat is felhasználják.

A Magyar Liberális Párt szerint nem az ellenzéki pártok követtek el törvénysértést, hanem az Állami Számvevőszék, amikor álindokokra hivatkozva fosztogatásba kezdett a választási év előtt. A büntetések miatt veszélybe került az ellenzék választási részvétele. A Liberálisok évek óta ugyanazt a gazdálkodási gyakorlatot követik, az ÁSZ a legutóbbi ellenőrzés során semmi kivetnivalót nem talált a könyvelésünkben. A Liberálisok minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el, a közpénzekkel átláthatóan és ellenőrizhetően gazdálkodtak.

A Magyar Liberális Párt emlékeztet rá, hogy Domokos László korábban a Fidesz frakcióvezető-helyettese és gazdasági kabinetvezetője volt, párttagságáról pedig csak azért mondott le, hogy 2010-től az Állami Számvevőszék vezetője lehessen. Domokos szemmel láthatóan alkalmatlan a szervezet vezetésére, a közérdek helyett Orbán Viktor és a Fidesz céljait képviseli. A büntetés nem mást, mint az illiberális állam demokrácia elleni támadása, az ellenzék felszámolására tett aljas kísérlet, amely ellen minden törvényes eszközzel tiltakozni fogunk - zárul a dokumentum.

update: 

A Magyar Liberális Párt közölte: Guy Verhofstadthoz, az ALDE európai parlamenti frakciójának vezetőjéhez fordulnak.  

lásd még: Megszólalt az ÁSZ

Szerző
Frissítve: 2017.12.21. 15:05

Rabok adtak karácsonyi műsort az SOS gyermekfalu lakóinak

Mesével, karácsonyi versekkel köszöntötte a kecskeméti SOS gyermekfalu lakóit a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet hat elítéltje – írja a baon.hu.

Ahogy tavaly, társaikkal idén is pénzadományt gyűjtöttek a gyermekfalu részére. Ennek apropóján adtak ünnepváró műsort a rabruhás vendégek a gyerekeknek és a nevelőszülőknek. A kecskeméti börtön és gyermekfalu együttműködése nem új keletű. Idén 39 elítélt ajánlotta fel fizetése egy részét a jótékony célra. Két hónap alatt 121 ezer forintot adtak össze, amit a nevükben dr. Zakhar Tibor bv. ezredes, intézetparancsnok nyújtott át a gyermekfalu igazgatójának. Bugya László elmondta: mivel a börtönben élők kevés pénzt kapnak a munkájukért, különösen figyelemre méltó a támogatásuk. Az pedig, hogy hetekig készülnek, gyakorolnak egy-egy fellépésre, a társadalomba való visszailleszkedésüket segíti. A gyerekfalu neveltjei megtanulhatják tőlük, hogy bár korábban valamilyen bűnt követtek el, de ettől még nem lettek rossz emberek. Aki hibázik, annak meg lehet bocsátani, ami a karácsonynak is a maga valódi üzenete.

Szerző

Saját páncélosát sem tudta megvédeni a TEK

A 444 tett közzé egy olvasói felvételt, amin az látható, hogy a karácsony vásárt őrző TEK-es páncélos járművet vörös festékkel lefújta valaki. A terrorelhárítók eközben állítólag az összefirkált jármű másik oldalán, egy kisbuszban ültek. A fotón nem látszik jól a szöveg, de annyi biztos, hogy „S” betűvel kezdődik. Egy kommentelő szerint estére már lefújták feketére a feliratot, de mivel még mindig látszik, így eléálltak egy nagy furgonnal. Jogos a kérdés – írja a lap -, hogy ha a TEK a saját páncélosát ennyire tudja őrizni, akkor a karácsonyi vásár mennyivel van nagyobb biztonságban, mint általában. A fotót itt megnézheti.

Szerző