Előfizetés

Több mint gyanús a kanadai milliárdos halála

Torontói házuk alagsorában holtan találták Barry Shermant és feleségét, Honey Shermant. A rendőrség szerint valószínű, hogy a milliárdos házaspár gyilkosság áldozata lett - írja a hvg.hu.

Sherman volt a generikus gyógyszereket gyártó, kiterjedt nemzetközi hálózattal rendelkező Apotex gyógyszergyár alapítója és első embere. Az 1974 óta működő cég a világ hetedik legnagyobb gyógyszergyára.

A Kanada egyik leggazdagabb üzletemberének számító cégvezető vagyonát 3,2 milliárd dollárra becsülték, s a házaspár ismert volt arról is, hogy nagy összegeket adott jótékony célokra. Barry és Honey Shermannak négy gyermeke volt. Berry Sherman öt éve, hetven évesen mondott le a vállalat vezérigazgatói posztjáról.

Buszban csempészték a drogot

Tizenegy kilogramm marihuánát találtak egy menetrend szerint közlekedő autóbuszban Röszkén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton.

A pénzügyőrök a rendőrséggel közösen egy Athénból Lengyelországba tartó autóbuszt ellenőriztek Röszkén. A csomagtér felnyitásakor a marihuána jellegzetes szagára figyeltek fel. Egy nagyobb méretű küldeményből, játék- és élelmiszerdobozokba rejtve, 11 kilogramm kábítószergyanús növényi törmelék - feltehetően marihuána - került elő. A pénzügyőrök feljelenést tettek, a 20 millió forintot meghaladó feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot átadták a rendőrségnek.

Röszkén legutóbb december 9-én találtak nagyobb mennyiségű marihuánát, akkor 60 kilogramm drogot rejtettek el egy szerb buszban.

Két karambol az M1-es autópályán

Baleset történt az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényében - írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a közlekedési balesetben négy személygépkocsi ütközött össze és hét személy sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt - rendőri irányítás mellett - egy forgalmi sávon haladhat a forgalom.

Herceghalom térségében csak a leállósávon haladhatnak

Két gépjármű ütközött az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvényben 6 óra 15 perckor. A baleset következtében ketten megsérültek.