Pofátlan lopás: elvitték az atléták kazánját

Péntek reggelre feltörték a békéscsabai atléták öltözője melletti kazánházat és ellopták a három hete nyilvánosan átadott, pályázati támogatással beszerzett új Baxi kondenzációs kazánt – közölte a a beol.hu-val Czeglédi Katalin, az atlétikai klub marketingvezetője.  A kár értéke 500 ezer forint, de a szociális következménye ennél sokkal nagyobb, hiszen fűtés és meleg víz nélkül maradtak a sportolók.

A helyi vagyonkezelő és a beruházást elvégző cég az ideiglenes megoldásban gyors segítséget nyújt, ám az új kazán beszerzésében társadalmi összefogást, cégek támogatását kérik. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Szerző

Kisgyerekek halálát okozta a lakástűz - Fotók

Publikálás dátuma
2017.12.09. 09:39
Illusztráció - Fotó: BM katasztrófavédelem/Facebook
 Közel 10 ember küzdött a két kicsi életéért, sajnos eredménytelenül.

Két gyermek életét vesztette, amikor pénteken este kigyulladt egy ház Fülöpszálláson, a Szabadság utcában. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a lángok elborították az épületet – írja a baon.hu.

A közelben szolgálatot teljesítő rendőrök néhány percen belül megkezdték egy kisgyermek lélegeztetését és szívmasszázsát. Egy másik gyermeken ekkor már egy hozzátartozó próbált segíteni. Rövid időn belül a helyszínre érkezett a szabadszállási esetkocsi 3 fővel, becsatlakozott egy hazafelé tartó mentőápoló is. Majd a szabadszállási orvosi ügyelet is kiérkezett és a sofőr is aktívan részt vett az újraélesztésben, aki ugyancsak mentőápoló. Azután érkezett egy mentőorvosi kocsi és egy másik mentő Kecskemétről is. Közel 10 ember küzdött a két kicsi életéért, sajnos eredménytelenül.

Hogy mitől gyulladt ki a ház, arról egyelőre nem szólnak a hírek. Noha még alig indult be a fűtési szezon, de már szinte naponta történnek halálos kimenetelű tűzesetek, ez aggasztó. 

Szerző
Frissítve: 2017.12.09. 16:00

Átment volna a túloldalra - Halálra gázolták késő este

Gyalogost gázolt halálra egy személygépkocsi Pécsett pénteken késő este - közölte honlapján a rendőrség.

A baleset a Nendtvich Andor út és a Gosztonyi Gyula utca kereszteződésében történt. Az elgázolt gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett útszakaszt félpályán lezárta.

Szerző