Drágul a menza Kecskeméten

Publikálás dátuma
2017.12.03. 09:38
Shutterstock illusztráció.

Hat és fél százalékkal emelkedik a gyermekétkeztetés díja január 1-jétől Kecskeméten, minderről múlt heti ülésén döntött a képviselő-testület, a városvezető Fidesz-KDNP frakció voksaival.

Az előterjesztés szerint a szolgáltatók (Hungast Vital Kft., korábban Sodexo Magyarország Kft. és az Első Kecskeméti Közétkeztetési Konzorcium) kérték a szerződéses árak emelését, többek között hivatkozva a minimálbér idei 14,86 százalékos, jövő évtől pedig további 8,2 százalékos emelésére és az élelmiszerek drágulására - tudósít a baon.hu.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a testületi ülésen elmondta: a cégek 14 százalék körüli emelést kezdeményeztek, végül 6,5 százalékban sikerült velük megállapodnia az önkormányzatnak.

Dobos József MSZP-s képviselő elfogadható mértékűnek nevezte az emelést, de kritikával illette az ételek minőségét. Süli Csontos Ottó, a Jobbik képviselője kijelentette: ha tehetné, térítésmentessé tenné az iskolai étkeztetést. Engert Jakabné (Fidesz) kiemelte: az érdekegyeztető fórumon a szülők is képviseltetik magukat, de kirívó esetekről eddig nem tettek említést.

Szerző

Itt lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Publikálás dátuma
2017.12.03. 09:15
Illusztráció. Fotó: Népszava
Két településen lesz időközi önkormányzati voksolás ma: Németfaluban polgármestert, Tornakápolnán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak. 

A Zala megyei Németfaluban azért lesz időközi polgármester-választás, mert a község korábbi polgármestere, Galambos László István (független) nyugdíjba vonulása miatt augusztus 31-ei hatállyal lemondott tisztségéről. A választáson két független jelölt, jelenlegi képviselő indul: Ragánné Gyalog Erika és Salamon Ferenc. A település névjegyzékében 159 választópolgár szerepel. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornakápolnán polgármestert és képviselő-testületet is választanak, mivel a testület szeptemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, Doszpoly Lóránd és ifjabb Mató Gábor indul. A két képviselői helyért négyen szállnak ringbe - idősebb Mató Gábor, Szőr Mária, Szőr Attila és Porcs József -, mindannyian függetlenek. A választói névjegyzékben 22 szavazópolgár szerepel.

Szerző

Nincs gyanúsítottja a 112 halálos félrehallásának

Publikálás dátuma
2017.12.03. 09:00
Fotó: Shutterstock
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt tovább nyomoz a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a Hívásfogadó Központban történt félrehallás ügyében - írja a langlovagok.hu.

Ahogy a portál beszámolt róla, júliusban az operátor félreértette a település nevét, valamint a monitorján nem vetette össze a bejelentő térképen megjelenő helyzetével, így a Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra riasztották a tűzoltókat, rendőröket, mentőket. Mire a segítség a baleset valós helyszínére megérkezett, a felborult traktor vezetője elhunyt.

A nyomozás határideje szeptemberben járt volna le, de – mint a tűzoltóportál Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség szóvivőjétől megtudta – az ügyészség jövő év január közepéig hosszabbított. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás ezidáig nem történt.

A haláleset rávilágított a 112 jelenlegi rendszerének gyengeségére. Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint azonban nincs gond, csak emberi mulasztás történt.

Szerző