Müllert küldik csatába Michelisz ellen

Publikálás dátuma
2017.11.30. 06:59
Fotó: AFP/Gregory Lenormand

A négyszeres világbajnok Yvan Müller vezetheti Néstor Girolami Volvóját a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei utolsó, katari hétvégéjén. A francia feladata az lesz, hogy azt a Thed Björkköt támogassa, aki 6,5 ponttal vezet Michelisz Norbert előtt a WTCC összetett pontversenyében. Rajtuk kívül a Volvo másik pilótájának, Nicky Catsburgnak is van még matematikai esélye a bajnoki címre.

Szerző

Visszatér az Alfa Romeo a Forma-1-be

A Sauber megállapodott az Alfa Romeóval, így az olasz cég 2018-tól több éven át a svájciak főtámogatója és partnere lesz. Közleményük szerint együttműködésük stratégiai, kereskedelmi és technológiai szinten zajlik majd, ami azt jelenti, hogy kölcsönösen használni fogják egymás erőforrásait, szakértelmét, tudását. Az Alfa logója látható lesz autójukon, miközben azt továbbra is a Ferrari erőforrása fogja hajtani, de már a gyári csapatéval megegyező, új specifikáció.

Szerző

Női kézilabda - Rajtra kész a magyar válogatott

Publikálás dátuma
2017.11.30. 06:54
Fotó: Tóth Gergő
Tegnap még Budapesten tréningezett, csütörtökön viszont elindul a Németországban sorra kerülő női kézilabda-világbajnokság helyszínére a magyar együttes.

Különös kontrasztot érezhetett az, aki bebocsátást nyert a válogatott világbajnokságot megelőző utolsó hazai edzésére: a lányok kezdetben nyarat idéző karibi dallamokra melegítettek be az Elektromos-csarnokban, miközben kint sűrű pelyhekben hullott a hó.

A pénteken kezdődő világversenyen a jelenleg egyeduralkodó, világ- és Európa-bajnok Norvégiával, a szintén komoly ellenfélnek ígérkező, Svédországgal, illetve Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal azonos csoportban szereplő nemzeti együttes tagjai aztán futballoztak, mielőtt kézilabdát ragadtak, majd a zene is elhalkult: a játékosok már szövetségi kapitány, Kim Rasmussen intelmire figyeltek.

A dán mester angolul és néha magyarul is mondta a magáét, játékosai pedig látszólag jó hangulatban teljesítették a kéréseket. Bíztató lehet, hogy a Ferencváros kapuvédője, Bíró Blanka és érdi kolléganője, Janurik Kinga is jó százalékkal hárította a lövéseket, egyelőre tehát nincs ok az egészséges izgalmon túli feszültségre.

„Így, hogy egyre közeledik a vb, én is, mint mindenki, egyre jobban érzem azt az ilyenkor megszokott izgalmat, stresszt, ami jellemző az ilyen tornák előtt. Egyre közelebb vagyunk a rajthoz, úgy érzem, napról napra jobban összeáll a csapatunk. Az utóbbi napokban egy felkészülési tornán szerepeltünk Norvégiában, szerintem az is nagyon hasznos volt a felkészülésünk szempontjából” – mondta el lapunknak Kovacsics Anikó, az FTC-Rail Cargo Hungaria irányítója, aki érdeklődésünkre arról is beszélt, hogy milyen célokkal utazhat el a csapat Németországba. – Titkon mindenkinek vannak extrémebb álmai, céljai, ám szerintem, ha a nyolcba kerülnénk, még mindenki szusszanna egyet és előjönnének azok a bizonyos plusz energiák. Jó lenne, ha már ott tartanánk, de addig még nagyon sok munka vár ránk – hangsúlyozta Kovacsics.

A tréning után a szakember és három kézilabdázó sajtótájékoztatón állt az újságírók rendelkezésére. Noha a szűkített, 16 fős kiutazó keret csak délután vált véglegessé, már ekkor tudható volt, hogy a délelőtti gyakorlás egy részébe bekapcsolódó Tomori Zsuzsanna és az FTC csapatkapitánya, a sérülés után októberben visszatérő Szucsánszki Zita csak „vésztartalék” lehet a vb-n.

„Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita még nem áll készen, teljes felelősséggel tartozunk nekik és klubjaiknak is a szerepeltetésükkel kapcsolatban, ezért folyamatosan kapcsolatban maradunk velük, és ha szükségünk lesz rájuk, valamint az állapotuk is megengedi majd, akkor csatlakozhatnak hozzánk” – közölte ezzel kapcsolatban Rasmussen.

Magyarország szombat este a norvégok ellen kezd, majd nyitányként alig 24 órán belül megmérkőzik a svédekkel is. Kovacsics Anikó szerint a kerettagok többsége több olyan hőfokú meccset játszott már, hogy a két keménynek ígérkező párharc nem okozhat gondot, egy-egy találkozón pedig bárki legyőzhető.

Hogy így lesz-e, az hamarosan Németországban, már a pályán dől majd el.

Szerző