Előfizetés

Rendőrautó karambolozott a Fiumei úton - Fotók

Publikálás dátuma
2017.11.23. 21:49
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Összeütközött egy rendőrautó és két személygépkocsi a főváros VIII. kerületében, a Fiumei út és a Festetics utca kereszteződésében csütörtök este - írja a police.hu.

A balesetben öten sérültek meg, közülük hárman rendőrök. A járművek forgalmi akadályt képeznek, jelentős torlódásra kell számítani. 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Lúgos támadás - Új szemtanú

Publikálás dátuma
2017.11.23. 19:09
FOTÓK: Markoszov Szergej

Négy és fél évvel a támadás után megismételt másodfokú eljárásban folytatódott csütörtökön annak az orvosnak a pere, aki a vád szerint lúggal öntötte le volt barátnője nemi szervét, majd magára hagyta a lakásában. Korábban sem első-, sem másodfokon nem született jogerős ítélet, harmadfokon a Kúria hatályon kívül helyezte az ítéletet, az ügyet visszahelyezte az Ítélőtáblára, mert hibásnak találta a bizonyítási eljárást.

A tárgyaláson a jelenleg előzetes letartóztatásban álló férfit, B. Krisztiánt, két tanút és Renner Erikát hallgatták meg. Az orvos fenntartotta korábbi tagadó vallomásait.

A bíróság meghallgatta újra azt a két nőt, akik láttak a bűncselekmény napján egy-egy férfit a házban –egyelőre nem egyértelmű, hogy ugyanazt a férfit látták-e.

Renner Erika vallomásában nem sok újdonság volt a korábbi tárgyalásokhoz képest, de felmerült egy új szemtanú lehetősége – írja az Index. A sértett nő azt mondta, egy barátnője kislánya úgy gondolja, iskolába menet láthatta az elkövetőt, mintha várakozott volna a lépcső tetején.

További fontos részlet, hogy el tud-e számolni az idejével B. Krisztián arra a reggelre vonatkozóan, amikor a lúgos támadás történt. Ő azt vallja, hogy az említett időszakban a kórházában egy tervezett beruházás miatt helyszínbejárást végzett, teljesen egyedül.

A tárgyalás december 5-én folytatódik a táblabíróságon.

Kiugrott az ablakon egy fogoly, de lábát törte

Megpróbált megszökni egy fogoly Váci Járásbíróságról csütörtökön. A férfi az emeleti mosdó ablakán ugrott ki, de eltörte a lábát - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A történtekről azt írták: rendőrök kísérték a gyanúsítottat a bíró elé, mivel kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A férfit azzal gyanúsítják, hogy felgyújtotta hajléktalan társát.

A gyanúsított a zárt ülés előtt az első emeleti mosdóba kéredzkedett, ahol kiugrott az ablakon, de eltörte a lábát. A férfit a mentők a váci kórházba vitték.

Az előzetes letartóztatásról tartandó ülést a bíróság 72 órán belül a helyszínen, vagyis a kórházban, ügyész jelenlétében tartja meg - olvasható a törvényszék közleményében.