Előfizetés

Román álrendőröket fogtak el Budapesten

A VIII. kerületben a Csokonai úton három román állampolgár rendőrnek adta ki magát, intézkedést színlelve elkérte egy szomáliai állampolgár és édesanyja iratait és készpénzét, amiből 250 eurót elloptak.

A sértett feljelentését követően a rendőrök a kamerafelvételek alapján beazonosították az elkövetőket, akiket a BRFK Zseblopási Alosztály munkatársai a XIII. kerületben elfogtak, majd a VIII. kerületi rendőrkapitányságra előállítottak.

Elfogásuk során a rendőrök 37 ezer forintot, 865 eurót, 226 amerikai dollárt, 13500 fehérorosz rubelt, 520 szerb dínárt, 17 román lejt és 6 moldáv lejt, valamint mobiltelefonokat foglaltak le az elkövetőkről.

A nyomozók az előállítást követően a román állampolgárokat csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Újabb utakon kell fizetni

Az e-matricás rendszerben alkalmazott gyakorlat szerint az év közben átadott, a gyorsforgalmi hálózatba újonnan becsatlakozó szakaszok használata a következő év elejétől díjköteles - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

Ismertették, hogy 2018. január elsejétől az idén év végéig elkészülő új szakaszokkal, az M85 Csornát elkerülő második és az M35 Debrecen utáni folytatásának első ütemével bővül a fizetős utak köre. Ugyanezen gyakorlat szerint vált fizetőssé a korábbi években az M43, az M85 és az M86 is - tették hozzá.

A minisztérium a díjköteles szakaszokban és a 2012 óta változatlan díjszintekben egyéb módosítást nem tervez. A matricák könnyebb, kényelmesebb beszerzése érdekében a 2018-ra szóló éves jogosultság - a tavaly bevezetett gyakorlatot követve - már decemberben megvásárolható - közölték.

A napi.hu internetes hírportál az NFM-re hivatkozva csütörtökön írta meg, hogy jövőre fizetős lesz az M85-ös Csornát elkerülő második szakasza és az M35-ös Debrecen utáni folytatásának első üteme.

Meghalt a Cosa Nostra hírhedt főnöke

Publikálás dátuma
2017.11.17. 09:13
FOTÓ: AFP / LEEMAGE
Salvatore "Toto" Riinával rákbetegség végzett.

A szicíliai maffia korábbi vezetője 1993 óta volt börtönben, 26-szoros életfogytiglanját töltötte, miután a bíróság szerint több mint 150 gyilkosságot rendelt meg.

A 87 éves Riinát az utóbbi időben mesterséges kómában tartották, a családja külön engedéllyel látogathatta a parmai kórház elítélteknek fenntartott szárnyában.

"Toto" állt az 1993-as, tíz ember halálát okozó római, milánói és firenzei robbantások mögött. Az egykori maffiafőnök a felelős két legendás vizsgálóbíró, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino haláláért is.