Éhhalálra ítélte az ellenálló civileket Aszad

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű csapatok éhhalálra ítélték azokat, akik nem adták meg magukat, s ezzel emberiség elleni bűncselekményeket követtek el – írta az Amnesty International hétfőn publikált jelentésében. Az emberi jogi szervezet leszögezte, hogy a 2011-ben kezdődött polgárháború során minden fél megsértette a nemzetközi jogot, de a legsúlyosabb bűnöket a rezsim követte el azzal, hogy számos alkalommal megfosztotta a civil lakosságot a túlélést jelentő élelmiszer- és gyógyszerszállítmányoktól.

Szerző

Nem bánnák Rajoy távozását a spanyolok

A spanyol választópolgárok 55 százaléka támogatná az előrehozott parlamenti választásokat – derült ki egy hétfőn publikált felmérésből. A közvélemény-kutatás eredményéből világosan látszik, hogy a katalán krízis nem tett jót az egyébként sem túl népszerű központi kormány megítélésének. Az El País elemzése szerint egy évvel a legutóbbi voksolás után Mariano Rajoy néppárti miniszterelnök nem tudta megvalósítani programja jelentősé részét, mert kisebbségben kormányoz.

Szerző

Tapasztalt politikus nyert Szlovéniában

Publikálás dátuma
2017.11.14. 06:38
Fotó: AFP/Ales Beno/Anadolu Agency

Hat hónappal a parlamenti és önkormányzati választások előtt több üzenetet is hordoz Borut Pahor vasárnapi, szlovén elnökválasztáson aratott győzelme – írta hétfőn a Delot idézve az MTI. A szlovén napilap rámutat: az „új arcok"-jelenség továbbra is fennáll a politikában és a következő általános választásokon is „játékban marad". A második üzenet a lap szerint az, hogy a választók többsége ennek ellenére Pahorra adta le voksát, egy tapasztalt és ismert politikusra. A függetlenként induló – egykori szociáldemokrata – Pahor a szavazatok 52,94 százalékát szerezte.

Szerző