Előfizetés

Előzetesben a Balaton-parti fosztogató

Publikálás dátuma
2017.11.13. 18:16
Forrás: police.hu
A rendőrök előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki számos alkalommal tört be a Balaton-partján, különösen Balatonszárszó és Balatonföldvár területén található ingatlanokba, nyaralókba, ahonnan készpénzt, élelmiszert és műszaki cikkeket tulajdonított el. 

A siófoki rendőrök összehangolt akciójuknak köszönhetően fogták el november 9-én a férfit, aki beismerte tettét, sőt azt is megmutatta, melyik házakba sikerült betörnie. Lásd: Elfogták a balatoni rablót - Ő fosztogatta a nyaralókat (Fotók)

Kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vettek, majd a Kaposvári Járásbíróság november 11-én helyezte előzetes letartóztatásba. A rendőrség honlapja szerint az eljárás során végrehajtott helyszíni kihallgatásokon a pécsi lakos további bűncselekmények elkövetését tárta fel a nyomozó hatóság előtt, ezidáig 56 betörés elkövetését ismerte el.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be november 13-án 14 órakor a Siófoki Rendőrkapitányság épületében dr. Szijártó István rendőr ezredes, megyei főkapitány-helyettes, valamint a kapitányság részéről Kasznár Gyula r. alezredes kapitányságvezető és Fürst Dávid r. őrnagy bűnügyi osztályvezető.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Megölhette a mamáját - Előzetesben a sarkadkeresztúri unoka

Publikálás dátuma
2017.11.13. 16:24
Forrás: police.hu
Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 35 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy baltával meggyilkolta nagymamáját Sarkadkeresztúron pénteken - közölte a Békés Megyei Főügyészség hétfőn.

Az unoka csütörtök este pénzt akart kérni 81 éves nagyanyjától, de vitába keveredtek. Péntek reggel is folytatódott a veszekedés, végül a terhelt a konyhában baltával legalább háromszor megütötte a fején a sértettet. Az első két ütéshez a balta fokát használta, majd a szomszéd szobában dohányozva negyedóráig hallgatta a földön fekvő idős nő hörgését. Ezután a balta élével is lesújtott, és a sértett a helyszínen meghalt.

Az unoka az udvari kukába rejtette a nagymama holttestét, összetakarított a házban, elrejtette a vérrel szennyezett szőnyeget és függönyt, letörölte a baltát egy ronggyal, amelyet aztán elégetett.

Mindezek után elcsomagolta a sértett laptopját, magához vett két üveg alkoholt és néhány arany ékszert, majd távozni készült, de megérkeztek az áldozat más hozzátartozói, akik értesítették a rendőrséget. Az ügyészség emberölés bűntette miatt kezdeményezte a 35 éves nő előzetes letartóztatását, amelyet a Békéscsabai Járásbíróság harminc napra el is rendelt.

Ahogy korábban lapunk is beszámolt a gyilkosságról, a 35 éves nő elszámoltatásakor ellentmondásokba keveredett, ezért a rendőrök a helyszínen elfogták és előállították. A police.hu-ra erről videót is feltöltött a rendőrség:

Ismét járható az M6-os Tolnában

Megszűnt az útlezárás az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán, Paks közelében, ahol hétfő reggel halálos baleset történt - tájékoztatott a rendőrség.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a pálya Pécs felé vezető oldalán, a 113-as kilométernél egy személygépkocsi először teherautónak, majd a szalagkorlátnak ütközött, és az árokba csapódott. A járművet vezető 64 éves harkányi férfi a helyszínen meghalt.

A helyszínelés befejeződött, a forgalom rendőri irányítás mellett egy sávon halad - írták.