Előfizetés

Szexuális zaklatással vádolják Szikora János rendezőt

Publikálás dátuma
2017.11.09. 22:01
Szikora János FOTÓ: Népszava
A székesfehérvári színház rendezője és igazgatója, Szikora János is zaklatott egy lányt – állította Kátai István az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután a színész tegnap már szemtanúként beszámolt a csatornának az esetről, a történet szereplőjét egyelőre meg nem nevezve.

Kátai azt mondta: sajnálja, hogy ebben az ügyben kell megszólalnia. Eddig két olyan élménye volt pályafutása során, amely zaklatással kapcsolatos, az egyik az Operettszínház volt, a másik pedig a székesfehérvári színház. Szikora János Jászai Mari-díjas magyar rendező, 2012 óta vezeti a Vörösmarty Színházat.

Kátai tegnap az éjszakába nyúló beszélgetéssel kapcsolatban elmondta, hogy az akkor még meg nem nevezett rendező egy színészhallgatót fogdosott a színházi büfében: Fölálltunk az asztaltól, italt kértünk, megfordultunk a kollégával a kikért italokat kitöltögettük, és mikor visszafordultunk már az illető kolléga kuncogott, ne nézz hátra, ezt nem hiszem el. Én abban a pillanatban, amikor hátranéztem azt láttam, hogy az illető úrnak a keze a combjai között, és a másikkal a nyaka felől próbál a blúza alá közelíteni.

A színész elmondása szerint zavarukban először távolabb mentek, majd észbe kaptak, hogy tenni kellene valamit.

Visszaindultunk, hogy szóljunk, hogy ezt azonnal hagyja abba, de abban a pillanatban észrevette, hogy közeledünk, fölállt az asztaltól, távozott, közben annyit mondott, hogy nem történt semmit. Később a premieren megismétlődött az eset, amit többen is láttak - mondta el Kátai még tegnap az ATV-ben.

Egyre több a gyengén tanuló

Publikálás dátuma
2017.11.09. 21:49
Illusztráció: Shutterstock
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint az olvasható ki az Európai Bizottság (EB) csütörtökön publikált jelentéséből, hogy javultak a gyermekek és a pedagógusok esélyei a magyar oktatási rendszer változásaival.

Noha az EB szerint az utóbbi években valóban bővültek az oktatási beruházások hazánkban (2,3 százalékkal), az Emmi a jelentés azon megállapításáról már elfelejtett beszámolni: Magyarországon 2012-2015 között, csak a természettudomány területén 18-ról 26 százalékra nőtt a gyengén teljesítő diákok aránya. 

Milliós luxusautó a magyar főkonzulnak

A New York-i magyar konzulátusnak tavaly március óta bérelnek havi 829 dollárért, úgy 223 ezer forintért egy Teslát. Így tavaly március óta 4,7 millió forintot fizettek a körülbelül 20 millió forintba kerülő autóért, amelyet Kumin Ferenc főkonzul használ – számolt be az atlatszo.hu.

Kapcsolódó
Kumin kutyulása rabbikkal