Előfizetés

Veronai busztragédia - Újabb részletek derültek ki

Publikálás dátuma
2017.10.27. 11:55
Gyászba borult a gimnázium a tragédia után. FOTÓ: Vajda József
Eszméleténél volt a veronai buszbaleset sofőrje, V. János a végzetes januári baleset után. Ez az elképesztő állítás is szerepel az olasz rendőség jegyzőkönyvében- írja a Bors.

A szülők nemrég jutottak az olasz nyelvű hivatalos dokumentumhoz. Ebből több, eddig nem ismert, megdöbbentő részlet is kiderül. A legmeglepőbb az, hogy a buszt vezető sofőr, V. János nem veszítette el az eszméletét az ütközés után. Ki tudott jutni a buszból. A kiérkező rendőrök az autópálya mellett találtak rá. A jármű lángolt, a vezető pedig néhány méterre előtte állt, a sztrádáról a hídra felvezető kijáró elején. Eszméleténél volt, ám rázkódott a félelemtől és a kétségbeeséstől. Hallhatta a gyerekek halálsikolyát, láthatta, ahogy próbálnak menekülni, ám a tűz rendkívüli gyorsasággal emésztette el a járművet. Tudhatta, 54 utasa küzd az életéért az égő koporsóban. Sokkos állapotba került, segíteni ezért nem tudott. A járőröknek azt sem tudta megmondani, hogy ki ő.

Fiatal zenészeket támogatnak

Publikálás dátuma
2017.10.27. 07:50

Húsz induló zenekar kapott két-kétmillió forint támogatást a 15 tagú zsűri és a kuratórium döntése nyomán a Hangfoglaló (ex-CSTP) programban az NKA-tól. A 317 jelentkező közül a következő húsz előadó pályázata nyert: Aurevoir., AZUR, The Beans, The Bluebay Foxes, Dungaree, EPMK, Freakin' Disco, Ham Ko Ham, I Am Soyuz, Idegen, Keresztkérdés, The Mabon Dawud Republic, Meg Egy Cukorka, Papaver Cousins, Platon Karataev, Red Swamp, Shaibo, Sin Seekas, SONYA, Telma Lincoln & Minimyst.

Romani Design és -gasztro a Nyolckerben

U.Cs.
Publikálás dátuma
2017.10.27. 07:47
Forrás: Romani Design/Facebook

Rikárdó kifőzött valamit: konyha, divat, kultúra a Nyolckerben címmel egynapos fesztivált szervez a Goethe Intézet október 28-án. Varga Erika, a Romani Design kitalálója saját márkás kendőbe és kalapba öltözteti a Teleki téri piacról hazafelé tartókat, rövid színházi jeleneteket láthatunk majd a kerület kultikus lokáljaiban, lesz emléktúra 1956 roma hőseiről, szerenád a nyolckerben élt zenészek háza előtt – és megkóstolhatjuk Tonté Barbara, a Romani Gastro megalkotójának hagyományos cigány ételeit egy történetért cserébe. A részvétel ingyenes. További információ az esemény Facebook-oldalán és a Goethe Intézet honlapján.