Nem lehet majd kereskedni a CIG Pannónia részvényeivel

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) két napra felfüggeszti a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését a társaság részvénystruktúrájának átalakítása miatt.

A BÉT vezérigazgatójának a tőzsde honlapján pénteken közzétett határozata szerint a biztosítótársaság papírjaival az október 25-i kereskedés kezdetétől az október 26-i tőzsdenap végéig - jövő hét szerdán és csütörtökön - nem lehet kereskedni, amire a társaság részvény-átalakításának és alaptőke-emelésének lebonyolítása érdekében van szükség. A felfüggesztést a folyamat összetettsége indokolja a határozat szerint.

A biztosítótársaság közgyűlése augusztus 16-án döntött arról, hogy az összesen 1 881 139 darab "B" sorozatú kamatozó részvény és a "C" sorozatú kamatozó részvény szeptember 11-ével "A" sorozatú törzsrészvénnyé alakul át.

A társaság igazgatósága szeptember 12-én az alaptőke 245 249 240 forinttal történő zártkörű felemeléséről döntött új, "A" sorozatú törzsrészvények kibocsátásával. A CIG 6 131 231 darab, egyenként 40 forint névértékű, szavazati jogot biztosító törzsrészvényt bocsát ki, amire azért volt szükség, mert a kamatozó részvények tulajdonosai többlet-részvények átvételére is jogosultak kamatozó részvényeik átalakításával összefüggésben.

A CIG törzsrészvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír a pénteki kereskedést 1,08 százalékos csökkenéssel, 276 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 335 forint, a legalacsonyabb 177 forint volt.

Szerző

Nagy leépítések jönnek a Siemensnél

Publikálás dátuma
2017.10.20. 19:22
FOTÓ: CHRISTOF STACHE / AFP
Ezreket bocsáthat el Németországban a Siemens német lapértesülések szerint. 

A Bloomberg kommentárja szerint a hivatalos bejelentés a vállalat november 9-i negyedéves jelentése előtt érkezhet. A turbinákat gyártó Power and Gas üzletág lehet a leépítések legnagyobb áldozata. Ez az üzletág közel 50 ezer főt foglalkoztat és a vállalat árbevételének 20 százalékát. Ugyanakkor a Siemens ugyanebben az üzletág Magyarországon nagy beruházásba fogott.

Szerző

Felminősítették a K&H Bankot

Felminősítette pénteken a K&H Bank betéti besorolásait a Moody's Investors Service, mindenekelőtt a pénzintézet eszközminőségének, tőkehelyzetének és nyereségességének javulásával indokolva a döntést.

A K&H hosszú és rövidtávú, forintban és devizában elhelyezett betétállományának osztályzatait egy fokozattal javította. A Moody's egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének mutatóját ugyancsak emelte. A hitelminősítő a K&H forintbetét-besorolásának kilátását az eddigi stabilról pozitívra javította. A Moody's pénteken az OTP Bank forintbetéti besorolásait is javította, szintén elsősorban az OTP eszközminőségének és nyereségességének javulásával, valamint a megfelelő tőkehelyzettel és a jó finanszírozási profillal indokolva a döntést.

Szerző