Előfizetés

Búcsú Molnár Pétertől

Publikálás dátuma
2017.10.19. 19:00
Fotó: Népszava

Nem tűnik túlzásnak, évekig az éltette, hogy megérhesse: Bendegúz fia, a ma 19 éves autóversenyző Európa-bajnok legyen. Példátlan teljesítmény volt. Peti pedig megérte. Négy nappal később aludt el. A diadalt közösségi oldalán jelentette be, majd pár órával később lényegében el is búcsúzott tőlünk, akik aggódtunk érte.

Van annak bő negyed százada, hogy megismerkedtünk, több szerkesztőségben is kollégák lehettünk – többek között a Népszavánál is. Akkoriban a kamera kisebbik nyílásánál állt, onnan mutatta meg nekünk a világ sok szépségét, de főleg szörnyűségét. Felkészült katasztrófariporter volt, de sosem vájkált az emberi fájdalomban, mint ahogyan mások sajnos gyakran. Azután átkerült az objektív bemenő oldalára és sok éven át az általa mindvégig nagyon szeretett tűzoltóság szóvivője volt. Nem csupán sajtós, de aktív életmentő, aki éjjel-nappal szolgálatban van, akinek nincs váltótársa, ő évi 365 napon át ő.

Aztán sikeres munkájának irigyei hoz(at)tak egy szabályt, hogy Molnár Péter – igen, valójában rá szabták – nem lehet többé szóvivő.

Mivel pedig a kamerának még mindig két vége van, visszaállt az innensőre. Haláláig az RTL Klub operatőreként dolgozott, betegségének, nem könnyű életének stádiumairól rendre beszámolt barátainak, ismerőseinek, kik erőt küldtek neki. Egészen csütörtök délig, amikor végleg el kellett köszönnünk Molnár Pétertől.

Ej, Bendegúz, de nagyon ráértél volna még azzal a bajnoki címmel…!

Hűvösebb, esősebb idő jön a hosszú hétvégén

Publikálás dátuma
2017.10.19. 18:11
Illusztráció: Shutterstock
Napsütéses, meleg kezdet után az ünnepi hosszú hétvége második felében már borúsabb, esősebb és hűvösebb idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntekre virradóra is sokfelé lesz köd, amely a déli órákra a legtöbb helyen feloszlik, de északnyugaton, nyugaton helyenként tartósabban megmaradhat, hajnalban néhol szitálás is lehet. Napközben az ország nagy részén derült, napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között alakul, de a hegyekben kissé enyhébb, a tartósabban derült tájakon hidegebb is lehet, ott talaj menti fagy is valószínű. A nappali maximumok általában 18 és 24 fok között alakulnak (a tartósabban ködös tájakon lehet néhány fokkal hűvösebb is).

Szombaton a köd fokozatos feloszlása után felhős időre lehet számítani. Északkeleten helyenként eső is várható, elsősorban délnyugaton lehet napsütés. A leghidegebb órákban 3-9 fok lehet, de a magasabb helyeken kissé enyhébb lehet a hajnal. Napközben 15-21 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap is borús lesz az ég, délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, késő este már a Tiszántúlon is eshet. Emellett megerősödik, estétől a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 4 és 10, a maximumhőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Október 23-án, hétfőn sokfelé várható eső, zápor és nagy területen lesz erős, a Dunántúlon akár viharos a szél. A leghidegebb órákban 3-10 fok lehet, a legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Sárosdi Lilla reagált Marton László fenyegetésére

Publikálás dátuma
2017.10.19. 17:40
Forrás: Facebook/Sárosdi Lilla
"Ha engem támad, akkor minden nőt támad ebben a pillanatban. Rengetegen állnak mellettem a történeteikkel" – mondta Sárosdi Lilla a hvg.hu-nak azután, hogy Marton László rendező rágalomnak minősítette Schilling Árpád feleségének vallomását, miszerint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházrendező zaklatta őt húsz évvel ezelőtt.

"Én bátran fogom vállalni ott is az igazam" – üzente vissza Sárosdi Martonnak, aki a színésznő Facebokra feltöltött videója után úgy nyilatkozott a portálnak, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Sárosdi Lilla pár napja állt a nyilvánosság elé azzal, hogy 20 éve egy neves rendező egy barátja jelenlétében szexuálisan zaklatta. Az autójában elővette a nemi szervét, és felszólította, puszilja meg, mire a nő sírva fakadt, a rendező meg sértetten kiszállt a kocsiból.

Sárosdi először nem akarta elárulni, hogy ki volt a zaklatója, a rá nehezedő nyomás miatt azonban most mégis megnevezte: a Vígszínház egykori igazgatójáról, jelenlegi főrendezőjéről, Marton Lászlóról van szó.