Előfizetés

Megnevezte zaklatóját Sárosdi Lilla - Máris perrel fenyegetik

Publikálás dátuma
2017.10.19. 14:21
Für Anikó és Sárosdi Lilla/Trafó House – Fotó: Nagy Gergő/Sárosdi Lilla/Facebook
Ahogy a Népszava is megírta, a már "üggyé" avanzsáló Weinstein-botrány hazai fejleményei során Sárosdi Lilla színésznő is a Facebookon osztotta meg saját, húsz évvel ezelőtti történetét. Miután ezt megtette, többen követelték: nevezze meg a dicstelen történetben szereplő "nagy rendezőt", egyrészt mert megérdemli, másrészt, mert ez az általános kifejezés a gyanú árnyékát veti sznte valamennyi "nagy rendezőre."

A dicstelen történet

Sárosdi Lilla: "Úgy, de úgy meg akartam felelni és persze büszke is voltam, hogy befogad egy pillanatra a színházi elit. Következő pillanatban egy fehér BMW-ben ültem, mellettem a nagy rendező, a kedves barát a volánnál. A Margit-hídnál – sosem feledem a képet – oldalra nézek, látom a Parlamentet és előttem a nagy rendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici, löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt. Puszild meg – hallom az instrukciót.” A színésznő elsírta magát, a rendező megsértődött, a barát pedig egy félreeső helyen kielégítette magát – Sárosdi Lilla szeme láttára, aki magát szégyellte, amiért nem sikerült megfelelnie az elvárásoknak. A színésznő azt mondja: a nagy rendező ma is fiatalokat tanít."

Most ez a bátor nő rendkívül finoman, kulturáltan fogalmazva, de engedve a fent vázolt, nyilván abból a szempontból is jogosnak ítélt nyomásnak, megnevezte zaklatóját a közösségi portálon közzétett videójában:

 A Zoom.hu azt írja, hogy Eszenyi Enikő és Marton László már beszélt a zaklatásról, a Vígszínház igazgatója azt mondta: reagálni fognak a vádakra.

A Hvg.hu.nak elküldött közleményében pedig már reagált is Marton:    

 Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére.

A színésznő viszontválasza erre úgy hangzott: "Ha engem támad, akkor minden nőt támad ebben a pillanatban. Rengetegen állnak mellettem a történeteikkel". "Én bátran fogom vállalni ott is az igazam" – üzente vissza Sárosdi a hvg.hu-n keresztül Marton Lászlónak.

Buda Gardens - Változtatási tilalmat rendelt el a telekre az önkormányzat

Változtatási tilalmat rendeltek el a Buda Gardens telkére Újbudán - közölte a XI. kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a változtatási tilalom az újbudai polgárok érdekeit figyelembe vevő szabályozás elfogadásáig tart. Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester célja, hogy megtartsák a kerületrész zöldövezeti, lakóházas jellegét. Az önkormányzat szeretné elérni, hogy párbeszéd induljon a fejlesztő és az ott élők között a beruházásról - írták.

A változtatási tilalom a Feneketlen-tóhoz közeli, a Villányi út, a Dávid Ferenc utca, a Diószegi utca és a Tas vezér utca által határolt területre vonatkozik. A tilalom alá eső területen telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani, illetve más építési hatósági engedélyhez nem kötött értéknövelő változtatást végrehajtani tilos. Ez garanciát jelent arra, hogy a lakók érdekeit figyelembe vevő építési szabályzat elfogadásáig ne induljanak el azzal ellentétes, visszafordíthatatlan folyamatok.

Az önkormányzat kitért arra is, hogy a Buda Gardens fejlesztésnek helyet adó területen érvényes szabályozást 2002-ben Molnár Gyula szocialista polgármester előterjesztésére fogadták el. "A hozzáértést nélkülöző előírás" nem tartalmaz a környező utcák forgalmát csillapító korlátozást, a tulajdonosoknak 50 százalékos beépítést engedélyez, akár 20 méteres magasságot is lehetővé téve - áll a közleményben.

( a szélesebb körű tájékozódás érdekében olvasnivaló:  Ingatlanmutyi - Hullanak a fejek a feneketlen-tavi botrány után )

Jelenleg a fejlesztők 37 ezer négyzetméter irodát és kereskedelmi célú ingatlant emelhetnek a területen, csupán a 20 százalékos zöldterületi arányt kell betartaniuk, amelyet akár egy növényekkel fedett tető megépítésével is elérhetnének. Problémát jelent az is, hogy az előzetes jogi szakvélemények szerint az önkormányzat kizárólag milliárdos nagyságrendű kártalanítás árán tudná megakadályozni a terület beépítését, erre pedig nincsenek sem a jogi, sem költségvetési lehetőségei - közölte az újbudai önkormányzat.


Roma hős emléktáblája - A MÁV szerint "szabály az szabály", de talán van kiskapu

Publikálás dátuma
2017.10.19. 12:56
Fotó: Csillag Pál
A MÁV szabályosan járt el Puczi Béla emléktáblája ügyében, de fontosnak tartja emlékének megőrzését - ezt közölte a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója roma szervezetekkel.

Biztosíthatom Önöket, hogy valamennyi munkatársammal együtt nagyra becsüljük és a magyarság szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk Puczi Béla erdélyi magyar cigány honfitársunk marosvásárhelyi események alatti helytállását és a magyarság érdekében végrehajtott hősies tetteit - így fogalmaz a Sárközi Gábornak, a Roma Sajtóközpont Egyesület elnökének és Setét Jenőnek, az Idetartozunk Egyesület elnökének írt, az MTI-hez is eljuttatott levelében Dávid Ilona.

Hangsúlyozta ugyanakkor azt is - folytatódik a  távirati iroda híre - , hogy kollégái a történtek során korrektül, a MÁV-csoport szabályainak megfelelően jártak el. Az eseményekről csak akkor értesültem, amikor már elkerülhetetlen volt az ellentétek felszínre kerülése. Ezt személy szerint nagyon sajnálom, mert amennyiben korábban hozzám fordulnak, találtunk volna megfelelő megoldást a felmerült problémára, mint ahogy reményeim szerint még most is meg tudjuk oldani a látszólagos ellentéteinket - írta levelében Dávid Ilona. 

Közölte: a MÁV a megoldás érdekében felülvizsgálja szigorú szabályait, és érdemi javaslatokkal megegyezésre törekszik.

Bízom benne, hogy az emléktábla elhelyezésének vitás ügyét minden résztvevő érdekeinek megfelelően le fogjuk tudni zárni - tette hozzá a MÁV vezetője.

Az előzményekről itt olvashat.