Előfizetés

Oroszlánszökés a pécsi állatkertben – Kirúgták a gondozót

Publikálás dátuma
2017.10.15. 11:07
A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock

Az RTL Klubot egy néző kereste fel levélben azzal, hogy tudomása szerint még szeptember 25-én kilőtték a hím oroszlánt a pécsi állatkertben. Állítólag etetés közben nyitva hagyták a kaput, az oroszlánok pedig kiszöktek. A látogatókat emiatt az épületbe terelték – írja a Szabad Pécs.

A Pécsi Állatkert írásban válaszolt az RTL Klub megkeresésére. Tudatták, hogy nem szöktek ki oroszlánok, és egyetlen állatot sem lőttek le. Valójában annyi történt, hogy (még szeptemberben) egy felelőtlen alkalmazott óvatlanul nyitva felejtette az oroszlánok kifutójának elkülönítőjét. Egy állat kíváncsiságból néhány lépést tett egy, a látogatók elől elzárt területen.

Amint ezt észlelték, az állatkert munkatársai a korábbi farkasszökés miatt az új igazgató által bevezetett biztonsági protokollt alkalmazták hibátlanul, amelynek köszönhetően az állat percekkel később ismét a kifutójában volt.
A felelőtlen dolgozó ellen vizsgálat indult, ő már nem az állatkert alkalmazottja - tették hozzá.

Közlekedők figyelmébe - Indul a maraton

A 32. SPAR Budapest Maraton vasárnap 9.30 órakor rajtol a Hősök teréről. Az indulók az Andrássy út után a Lánchídon jutnak át Budára, az útvonal a főváros legszebb részein halad keresztül, négy hidat érint, és idén a Margitszigeten is átfutnak a maratonisták. Ezen a napon még maratonstafétát, valamint 10 és 30 kilométeres versenyt is rendeznek.

Vitray Tamást nem köszönti fel az állami tévé, de nem bánja

Publikálás dátuma
2017.10.15. 10:46
Vitray Tamásról 5 éve készült ez a felvétel. FOTÓ: Vajda József
November elején lesz 85 éves a Kossuth-díjas televíziós újságíró, riporter. Vitray Tamást a királyi tévében nem köszöntik fel, de ezt nem is várja el - írja a Bors.

Részletek a Vitray Tamással készült interjúból:

- Meghívták az MTVA-ba, hogy felköszöntsék?

- Nem, de nem is várom el.

- De nem esne jól?

- Nincs kapcsolatom velük, évek óta nem voltam a székházukban sem.

- Néz amúgy televíziót?

- Főleg sportot, arról nem lehet leszokni. Gyerekkoromban Vasas-drukker voltam, de már nem tudom, kik játszanak. Holott a mai napig elmondom azt a 11-et, amelyik 42-ben feljutott az élvonalba.

- Az ön idejében egészen más volt a szórakoztató televíziózás: miért vannak ma rettenetesen alpári műsorok?

- A közízlés és a tévé kölcsönhatásban van. Abban a pillanatban megváltozott az értékrend, amikor megjelentek a kereskedelmi csatornák. Amíg egy vagy két csatorna volt, egy alternatíva létezett: nézed vagy nem nézed. Majd elkezdődött a csata a nézőért, mert a reklámozó elvárja, hogy a pénzéért a hirdetése sok emberhez jusson el. Ehhez lejjebb kellett vinni a ní­vót. Tudomásul kell venni: a televízió nem nevel, nem is dolga. Az én műsoraim ma már elképzelhetetlenek lennének. A né­zők akkor még oda tudtak fi­gyelni. Mára minden felgyorsult, harcolni kell a figyelemért.

A teljes interjút itt találja!