Előfizetés

Segítsen Marcin - Vér kell a kétéves leukémiás kisfúnak

Publikálás dátuma
2017.10.06. 17:36

A hajdúszoboszlói gyereknél akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak, hosszú és nehéz út vár rá a gyógyulásig. Kemoterápiás kezelései során nagy szüksége lesz AB Rh + vérre, ebben kér segítséget a kétéves Nyíri Marci édesanyja. Október 17-én Hajdúszoboszlón, a Rió Játszóházban rendkívüli véradást tartanak, ahol Marci mellett a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermek Hematológia-Onkológiai Osztályán fekvő többi kis beteg gyógyulásához is hozzá lehet járulni- írja a Civishír.hu., ahol vérre váró kisfiú fotóját is megnézhetik

Több helyszínen emlékeztek az aradi vértanúkra - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.10.06. 17:32
Román zászlót tartanak az aradi vértanúk kivégzésének 168. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Aradon, a vértanúk eml
Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartottak pénteken, az aradi vértanúk kivégzésének 168. évfordulóján.  A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

A fővárosban, a Parlament előtti Kossuth téren Áder János köztársasági elnök jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország lobogóját. A Fiumei úti sírkertben a Batthyány-mauzóleumnál koszorúzást tartottak. A romániai Aradon a vesztőhelyen felállított obeliszknél koszorúztak.

A kormány 2001-ben nyilvánította nemzeti gyásznappá október 6-át. 1849-ben ezen a napon végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. 

Hatástalanították a Székesfehérváron talált bombát

Hatástalanították a tűzszerészek azt a bombát Székesfehérváron, amely a sóstói természetvédelmi terület tájrehabilitációja során került elő a földből pénteken délelőtt; kora délután a területzárat is feloldották - közölte a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője.

Markovics Zita elmondta: megállapították, hogy egy 100 kilogrammos, második világháborús bomba került elő a földből a munkálatok közben. A tűzszerészek a robbanótest gyújtószerkezetét a helyszínen megsemmisítették, a bombát pedig elszállították a helyszínről - közölte a kommunikációs vezető.

Korábban lezárták a Csíkvári utca egy 400 méteres szakaszát, ahol négy ház lakóinak kellett elhagyniuk otthonukat, illetve kiürítették a közeli Videoton-stadionhoz tartozó öltözőt. A bomba elszállítását követően mindenki visszatérhetett az otthonába, a területzárat megszüntették