Ápolókra támadt egy részeg ámokfutó Keszthelyen

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság jogerősen egy orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az őt ellátó ápolókra.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn arról tájékoztatott, hogy a 41 éves orosz férfi szeptember 19-én késő este egy hévízi szálloda bárjában italozott. A nagy mennyiségű szeszes italtól erősen ittas állapotba került, emiatt a bárszékről a padlóra esett. A mozdulatlanul a földön fekvő férfival a személyzet nem tudott kommunikálni, ezért - tartva attól, hogy az orosz vendég fejsérülést szenvedett - mentőt hívtak. 

A férfit a keszthelyi kórház sebészeti ambulanciájára szállították, ahonnan CT-vizsgálatra vitték. A vizsgálóhelyiségben a férfi hirtelen felugrott és futni kezdett a CT-berendezés körül, miközben több infúziós állványt is feldöntött, térden rúgta az egyik ápolónőt, a kollégája segítségére siető mentőápolót pedig két kézzel ellökte. A tomboló férfit további segítséggel sikerült csak megfékezni, az erőszakos indulatkitörései miatt kihívott rendőrök is csak "kényszerítő eszköz" alkalmazásával tudtak intézkedni vele szemben.

A tettét elismerő orosz férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, és tíz nappal a cselekménye után bíróság elé is állította. A Zalaegerszegi Törvényszék közölte: pénteken a Keszthelyi Járásbíróság jogerősen négy hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az orosz állampolgárt.

Szerző

Kiraboltatta magát egy trafik alkalmazottja (videó)

Publikálás dátuma
2017.10.02. 18:16
Forrás: police.hu
A biztonsági kamera előtt eljátszotta, hogy kirabolták, de a nyomozókat nem tudta becsapni - ír az esetről a rendőrség internetes oldalán. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába október 1-jén hajnalban érkezett bejelentés, miszerint a Budapest XV., Bánkút utcai dohányboltba bement egy ismeretlen férfi és kezében kést tartva megfenyegette az ott dolgozó alkalmazottat, aki át is adott neki 1 millió forintot.

A rendőrökben már az intézkedés kezdetén kétségek merültek fel az alkalmazott által elmondottak valóságtartalmát illetően. A 18 éves K. Mihály meghallgatása során beismerte, hogy valójában nem történt rablás, a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. Már napokkal előtte nagyobb összeget veszített, és ezt próbálta meg visszanyerni az este folyamán, de csak tovább halmozta a veszteségét. Éjfélre már 600 ezer forintot játszott el a dohánybolt bevételéből. A férfi a keletkezett hiányt egy megrendezett rablással akarta eltüntetni.

Éjfél után felhívta a 17 éves P. Róbertet, aki rövid gondolkodási idő után beleegyezett, hogy részt vesz a bűncselekményben. Ezt követően a fiú az előre megbeszéltek szerint hajnali 3 óra 22 perckor belépett a dohányboltba és késsel a kezében a bevételt követelte, majd a kassza tartalmát egy hátizsákba pakolta és elmenekült a helyszínről.

A nyomozás eredményeként a 17 éves budapesti P. Róbertet még aznap, vasárnap délután a XVI. kerületben elfogták és előállították. A két férfit a rendőrök sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, illetve a bűncselekményt kitervelő férfit kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását is. 

Szerző
Témák
trafikrablás

Kiesett egy lány a Szent Imre Gimnázium ablakán

Publikálás dátuma
2017.10.02. 16:56
Forrás: Google Street View
Kiesett egy lány a Szent Imre Gimnázium harmadik emeletéről - írja az atv.hu.

A rendőrség közleményében azt írta, hétfő 7 óra 40 perckor bejelentés érkezett, hogy egy kislány Budapest XI. kerületében egy épület 3. emeleti ablakából kiesett. A portál úgy tudja, hogy a lány a lábát törte, de komolyabb baja nem esett.

Az üggyel összefüggésben a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Szerző