Előfizetés

Bokros pártjában lesz képviselőjelölt a volt fideszes

Publikálás dátuma
2017.10.01. 22:46
FOTÓ: Tóth Gergő
Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom párt (MoMa) Baranyában mind a négy választókerületben állít képviselőjelöltet a 2018 tavaszi országgyűlési választásokra – adta hírül a Szabadpécs portál. 

Egyikük az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját, politikai lépéseit az utóbbi időben számtalanszor kritizáló, korábban konzervatívnak számító pécsi közgazdászprofesszor, a KSH volt elnöke, Mellár Tamás lesz. 

Mellár 1989-ben lett a Magyar Demokrata Fórum (MDF) tagja, 1996 és 1998 között az országos választmány tagja volt, a pártból később kilépett. A 2006-os magyarországi önkormányzati választásokon a Fidesz jelöltjeként bejutott a pécsi közgyűlésbe, de egy évvel később azonban lemondott mandátumáról.

Schilling Árpád üzent a Hír TV kérdése elől menekülő Erdő Péternek

Schiling Árpád rendező Facebook-bejegyzésben szólította fel Erdő Péter esztergom-budapesti érseket: „adjon ki egy hivatalos nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy a Magyar Katolikus Egyház a jövőben semmiféle együttérzést nem vállal az elesettekkel, a nyomorgókkal, az elhagyottakkal”.

A Krétakör színház Jászai Mari-díjas alapítója azért szólította meg az egyházi vezetőt, mert egy konferencián nem reagált az elismert menekült státussal rendelkezők pihenése ellen tiltakozó Őcsényen történtekre. Mint lapunk már beszámolt róla, Erdő Péter a felelősségvállalásról beszélt az emberiség és a föld jövőjéért a Teremtés hetét lezáró budapesti konferencián, ám amikor a Hír TV riportere az Őcsényben történtekről kérdezte, a bíboros egy "nem tudom" kíséretében nemes egyszerűséggel elment a kamera elől.

Schilling Árpád azt írta a bejegyzésben:  "ha már úgysem érdeklődik az ilyen esetek iránt, ha már laza vállrándítással utasítja el, hogy a kiszolgáltatottak védelmében kiálljon, akkor legyen annyira bátor, hogy ezt egyházvezetői minőségében, hivatalosan is megteszi. Legyen végre egyértelmű, hogy a magyar katolikusok nem óhajtanak sem könyörületesek, sem emberségesek lenni: a hazánkban jogosultan tartózkodó idegeneket érseki áldással gyűlölik. Ámen!" - üzente Erdő Péternek a rendező.

Emlékezetes, hogy a Tolna megyei Őcsényben menekült gyermekek táboroztatása ellen tiltakoztak a lakosok. A helyiek annyira felháborodtak, hogy a menekülteket elszállásoló panzió tulajdonosa kocsijának kerekeit is kiszurkálták. Az elszabadult indulatok miatt lemondott Fülöp János, a falu polgármestere. Orbán Viktor ezután támogatásáról biztosította a helybélieket. Közölte: „semmi kivetnivalót” nem talál ebben. Okfejtése szerint „a magyar ember szereti a gyerekeket”, szívesen segíti az elesetteket, de „annyit hazudoztak migránsügyben”, hogy nem hiszi el, tényleg csak gyerekek fognak jönni. 

Megint 3-as metró - Nem zárult be a felújított kocsi ajtaja

Publikálás dátuma
2017.10.01. 19:47
FOTÓ: Tóth Gergő
A 3-as metró egyik felújított szerelvénye épp tovább akart menni Újpest felé vasárnap kora délután, amikor a vezető érzékelte, hogy az egyik ajtó nem csukódott be. Baleset nem történt, de a szerelvényt kivonták a forgalomból - írja a 24.hu.

Az utasokat leszállították, a meghibásodott ajtót mechanikusan bezárták, a vonatot Kőér utcai Járműtelepre irányították vizsgálatra - tudósított a portál.

Gázolt a 3-as metró
Bár a felújított szerelvény hibájával nem kapcsolódik össze, egy másik 3-as metró szerelvény eddig tisztázatlan okból és körülmények között vasárnap délután 4 órakor halálra gázolt egy férfit Újpest-Központ felé. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Az első felújított szerelvény tavaly májusban érkezett Budapestre, a Pandaként vagy Moszkvicsként emlegetett metrókkal azonban sok baj van, többször kivonták már a forgalomból azokat a szerelvényeket, amelyek megkapták az engedélyüket. A Nyugati pályaudvari megállóban történt ajtóprobléma után leállították a régi kocsik kiküldését, amíg a felújítást végző céggel a BKV nem tudott valamilyen megoldást találni a meghibásodásokra. A felújító orosz Metrovagonmas ezután közölte: leváltják az eddigi vezetőt, és újat hoznak a metrójavítások irányítására. Itthon azonban továbbra sincs hír arról, hogy a botrányos felújításért bárkit elszámoltattak volna.