Halál a 4-esen - Kamionnal ütközött egy kocsi Debrecennél

Egy ember életét vesztette szombaton reggel a 4-es számú főúton, amikor Debrecen határában személygépkocsi kamionnal ütközött - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Közleményük szerint Debrecen és Hajdúszoboszló között, a szováti elágazásnál eddig tisztázatlan körülmények között egy kamion és egy személygépjármű összeütközött. A baleset következtében a teherautó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetőjét a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főút balesettel érintett szakaszát a rendőrök teljes szélességében lezárták, a forgalmat mindkét irányból a Határ út felé terelik.

Szerző

Baleset történt a Mátyás-hegyi barlangban

Baleset történt a Mátyás-hegyi barlangban, egy fiatal nő sérült meg péntek este - tájékoztatott a Magyar Barlangi Mentőszolgálat.

A baleset a barlang Opera terem alatti részén történt, mintegy 500 méterre a bejárattól. A 22 éves nőhöz két orvos és egy mentőápoló ment le, akik ellátták a helyszínen, majd felhozták. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat jelenleg húsz emberrel van a helyszínen.

Kovács Márton, a barlangi mentőszolgálat tagja elmondta: a 22 éves nő egyik első túráján vett részt, egy tapasztalt túrázókból álló csoporttal érkezett. A közleményben felidézték: a Mátyás-hegyi barlang a Pál-völgyi barlangrendszer része, amely az ország leghosszabb barlangrendszere.

Szerző

Robbanás a Kutatók éjszakáján - Gyerekek is sérültek (Videó)

Publikálás dátuma
2017.09.29. 23:04
A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock
Nyolcan sérültek meg a szétrepülő szilánkoktól, amikor felrobbant egy kémcső pénteken Szombathelyen a Kutatók éjszakája rendezvénysorozat keretében végzett kísérlet során, az ELTE Savaria Egyetemi Központ biológiai tanszékén.

A nyugat.hu információi szerint sötétben végeztek kísérletet gyermekek előtt, amikor egy felborult Petri-csészéből alkohol folyt szét, amely egy szikrától berobbant és az üvegszilánkok a közelben állókat megsebesítették.

A 112press.hu úgy tudja, hogy a balesetben öt fiatalkorú (8-12 év közötti, 4 lány, 1 fiú), és három felnőtt személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Németh István rektorhelyettes az MTI-vel azt közölte: a balesetnek könnyű sérültjei vannak, egyelőre az eset körülményeit igyekeznek rekonstruálni a nyomozók, a sérülteket a mentők ellátták. 

Szerző
Frissítve: 2017.09.30. 14:16