Baleset, teljes útzár az M7-esen

Teljes szélességében lezárták az M7-es autópályát Sukoró térségében egy baleset miatt Letenye felé csütörtök reggel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írták, három személygépkocsi ütközött össze az M7-es Letenye felé vezető oldalán, a 48-as kilométernél. A balesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést.

Szerző

Halálra éheztetett kislány - Kihirdették az ítéletet

Publikálás dátuma
2017.09.27. 17:17
Fotó: Ládi László
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt a gyöngyösi J. Médeát első fokon 18 év, férjét K. Gusztávot 15 év fegyházbüntetésre ítélte szerdán az Egri törvényszék, amiért halálra éheztették másfél éves kislányukat.

- Minden ember halála megrázó, de egy tizennyolc hónapos kisgyermeké különösen az. K. Kira az életkorának megfelelő táplálás hiánya miatt, folyamatos éhezést követően, az átlagosat több hónapon át jelentősen meghaladó szenvedések közepette hunyt el 2016 tavaszán – indokolta az ítéletet Schmidt Péter tanácsvezető bíró.

A per korábbi tárgyalásain kiderült: bontatlan bébiételes üvegek, tápszerek sorakoztak a gyöngyösi Ringstadt úti lakásban, ahol a másfél éves, alig 3 és fél kilogrammos kislány kiszáradt, csontvázzá aszott testét megtalálták a rendőrök, miután a szülei bejelentették a halálát.

A kislányt ezt megelőzően 10 hónapig nem látta gyermekorvos, nem kapta meg a kötelező védőoltásokat. Számos gyógyszert, tápszert felírt a gyereknek, azt azonban nem tudta ellenőrizni, hogy ezeket ki is váltották, s be is adták neki. A bíró kiemelte: a gyerek folyamatos súlycsökkenését, izmai elsorvadását a szülők hónapokon keresztül végignézték, anélkül, hogy gondoskodtak volna róla, vagy közbeavatkoztak volna. Mérlegelni kellett, hogy gondatlan emberölés vétsége, vagy minősített emberölés a tényállás – tette hozzá.

Meg lehetett állapítani, hogy az erkölcsi kötelezettségen túl a szülők súlyosan mulasztottak, amikor nem táplálták és gondozták megfelelően a rájuk bízott kisgyereket, nem adták be a neki rendelt gyógyszereket, s nem követtek el mindent, hogy jólétét biztosítsák.

- Semmit nem tettek, ezért a gyerekük éhen halt - mondta megrendülten a bíró. Hozzátette: nem mondtak igazat a szülők, amikor arra hivatkoztak, hogy ez a gyerek a halálát megelőzően jól volt és játszott, hiszen az izmai olyan mértékben el voltak sorvadva, hogy vélhetően már hetek óta képtelen volt megmozdulni, legfeljebb feküdt. - Innentől kezdve nincsen gondatlanság. Csak belenyugvás van.  A szülők belenyugodtak abba, hogy ők nem tesznek semmit, és a gyerekük éhen hal - mondta. 

Szerző
Frissítve: 2017.09.27. 17:54

Baleset miatt zárlat a 12-es főúton

Két autó összeütközött a 12-es főúton Vác és Verőce között szerda délelőtt, az érintett útszakaszt lezárták - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A közlemény szerint két személyautó ütközött össze a főút 2-es kilométerénél. Az Országos Mentőszolgálat későbbre ígért tájékoztatást arról, hogy a balesetnek vannak-e sérültjei.

Szerző