Előfizetés

Robbanás Ukrajnában - 28 ezer embert evakuáltak (videó!)

Publikálás dátuma
2017.09.27. 13:59
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
Robbanás sorozat rázta meg Ukrajna középső részét Kalinovka város szomszédságában, Kijevtől 250 kilométerre - számolt be az Euronews. 

Egy fegyver- és lőszerraktárban kedden este 10 óra körül történt az első detonáció. Egy nő megsérült, a környékről 28 ezer embert telepítettek ki. Ötven kilométeres körzetben blokkoltál a légteret, az áram- és gázvezetékeket elzárták A hatvan hektáros telepen 188 ezer tonna lőszert tárolnak. 700 katonát, rendőrt és tűzoltót, 150 járművel vezényeltek a helyszínre, hogy megfékezzék a tüzet. Ez idén már a harmadik lőszerraktár baleset Ukrajnában. 

Hurrá! - Hamarosan megindulhat a nyúlhús exportja Szingapúrba!

Publikálás dátuma
2017.09.27. 13:46
Már miért lenne "hurrá"? - AFP illusztráció
Magyarországról hamarosan megindulhat a marha- és nyúlhús exportja Szingapúrba - ezt a szintén  a dél-kelet ázsiai országban tartózkodó Fazekas Sándor közölte, miután egyeztetett Szingapúr nemzeti fejlesztési minisztériumának vezetőjével - tudósít a tárgyalások máris látható és örömteli eredményéről az MTI. 
Már miért lenne "hurrá"? - AFP illusztráció

Már miért lenne "hurrá"? - AFP illusztráció

A Földművelési Minisztériumszerdán közölte, Szingapúr feloldotta a madárinfluenza kitörése miatt hozott korábbi beviteli korlátozásokat Magyarországgal szemben.

A két miniszter tárgyalt továbbá az élelmiszerbiztonságról, az akvakultúráról, valamint a környezeti ügyekről és a két állam közti egyéb együttműködési lehetőségekről is - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Szingapúrban tárgyaló Fazekas Sándor aláírta az FM háttérintézményeként működő Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a szingapúri Agrár-, Élelmiszer- és Állategészségügyi Hatóság (AVA) közötti keretmegállapodást, amely lehetővé teszi a magyar exportőrök számára is fontos információcserét, valamint az élelmiszerbiztonsági együttműködés zavartalan működését.

Hát mit akarunk még? 

Ujhelyi: Magyarország komoly veszélyben van

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az MSZP alelnöke
Publikálás dátuma
2017.09.27. 13:19

Ahelyett, hogy az Orbán-kormány újabb közpénz-milliárdokat szór el egy hazugságra és átverésre épülő álkonzultációra, inkább a „Macron-tervről” kellene érdemi vitát folytatni. Az Európai Unió ugyanis radikális változások előtt áll és Magyarország helye ebben a folyamatban – Orbán Viktor és tébolyult politikája miatt – komoly veszélyben van - véli Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

Emmanuel Macron francia elnök tegnap ismertette elképzeléseit az európai közösség megreformálásáról, amely bizonyos tekintetben egy többsebességes modell kialakításáról szól. Nem kérdés, hogy az általa vázolt reformtervek jelentős része támogatást fog kapni az új német kormánytól és a többi, érintett európai tagállamtól. Nem kérdés, hogy az Unió haladó tagországai az euró-zóna mentén egy új, szorosabb együttműködést fognak kialakítani, amelyből a Fidesz deklaráltan ki akarja vonni Magyarországot.

Hazánk egyik sorskérdése jelen pillanatban nem a plakátokra festett kormányzati hazugság, hanem annak eldöntése, hogy Magyarország részese marad-e a haladó Európának, vagy Orbánék miatt végleg kiszakadunk az európai közösségből.