Előfizetés

Busz a síneken - Fotók

Publikálás dátuma
2017.09.27. 11:19
Fotók: BKK/Facebook
A baleset kora reggel a Könyves Kálmán körúton az Elnök utcánál történt. Az 1-es villamos helyett a Közvágóhíd H és a Puskás Ferenc Stadion M között egy ideig pótlóbusz közlekedett.

A BKK fél nyolc tájban közölte a jó hírt a munkába indulókkal: 

F1 - Ismét félreállítják az orosz pilótát

Publikálás dátuma
2017.09.27. 07:58

Tegnap délelőtt még csak pletykaszinten terjedt a hír, amely kora délutánra hivatalossá vált: a Forma–1-es világbajnokságon szereplő Toro Rosso-istálló a sorozat hétvégi, malajziai futamán már nem számít egyik eddigi versenyzőjére, Danyiil Kvjatra, akinek helyét ideiglenesen az „anyaistálló”, a Red Bull pilótanevelő programjából érkező francia Pierre Gasly foglalhatja el.

A váltás nem meglepő, hiszen a pályafutását 2014-ben a Toro Rossónál kezdő, majd a Red Bulltól egy teljes szezon és néhány tavalyi futam után az olasz gárdához „visszasorolt” orosz az eddigiekben sem brillírozott: miközben csapattársa, Carlos Sainz Jr. 48 pontot gyűjtött az idén, Kvjat csupán kétszer ért célba pontszerzőként, négy egységet szerzett. Fontos, hogy Gasly nem az utolsó hat futamra érkezik, két verseny után visszaadja a helyet Kvjatnak, mivel az Amerikai Nagydíj idején abban a japán versenysorozatban lesz kötelezettsége, ahol a szezonbeli teljesítménye alapján bajnokesélyes.

Az egyébként már napok óta hírlett, hogy a Toro Rosso megállapodott a Malajziában debütáló 21 éves franciával a bemutatkozásról, korábban mégis többen azt valószínűsítették, hogy a jövőre a Renault-hoz szerződő Sainz igazol át idő előtt, így Gasly őt válthatja. Nemzetközi hírforrások szerint mindez azért hiúsult meg, mert a Renault-nak nem sikerült kivásárolni a szerződéséből Jolyon Palmert.

A 20 helyszínből álló vb vasárnap a 15. futammal folytatódik.

Trump ismét a Twitteren üzent a futballistáknak

Donald Trump amerikai elnök kitart álláspontja mellett, miszerint az amerikai futball játékosainak vigyázba kell állni a pályán a himnusz elhangzásakor. Az elnök kedden három Twitter-bejegyzésben is kitért a labdarúgókkal folytatott vitájára.

Az egyikben leszögezte, hogy azért csappant meg az érdeklődés az országos amerikaifutball-liga (NFL) csapatainak mérkőzései iránt, mert az embereknek arra kell figyelniük, hogy „országunkkal tiszteletlenül viseltetnek-e”. A másik mikroblog-bejegyzésben egy vasárnapi mérkőzésre tért ki: „életemben a leghangosabb pfújolást akkor hallottam, amikor a dallasi csapat valamennyi játékosa letérdelt” a himnusz alatt. Egy harmadik bejegyzésben azt írta: „micsoda méreg!”.

Trump péntek óta vitázik a labdarúgókkal és a labdarúgó-klubok tulajdonosaival arról, hogy mi a helyes viselkedés a focipályán, amikor felcsendül a himnusz. A letérdeléssel vagy összekapaszkodással a futballisták a Trump elleni tiltakozásukat kívánják kifejezni. Az amerikai sajtóban „letérdelési mozgalomnak” nevezett akciósorozatot még tavaly kezdte el Colin Kaepernick, a San Franciscó-i csapat egyik játékosa, aki a rendőrök feketékkel szembeni bánásmódja ellen akart ily módon protestálni. A mostani tiltakozások már Donald Trump politikája ellen fogalmazódnak meg, a vita országos méretűvé szélesedett.