Féltik a pekingi kapcsolatot Hongkongban

A hongkongi kormányzó kedden a függetlenségi viták befejezését szorgalmazta – jelentette a Reuters hírügynökség. Carrie Lam elmondta: a viták nincsenek jó hatással Hongkong, valamint a Kínai Kommunisa Párt vezetői közötti kapcsolatra. A kormányzó hangsúlyozta, hogy Peking nem akar beavatkozni az egyetemeken szerveződő vitákba, ám figyelmeztetett: a kialakult helyzet sérti az egy ország – két rendszer elvét.

Szerző
Témák
Peking Hongkong

Dacolnak Madriddal a katalán polgármesterek

Másfél héttel a függetlenségi népszavazás előtt egyre feszültebb a hangulat Katalóniában, ahol kedden az ügyészség előtt kellett felelnie több helyi polgármesternek, amiért korábban kinyilvánították: a madridi utasítással ellentétben, a törvénnyel dacolva is segítenek a függetlenségi referendum levezénylésében – emlékeztet az El País, amely jelezte: a polgármesterek nem tettek vallomást. Összesen több száz polgármester ellen folyik eljárás

Szerző

Lehallgatták Trump volt kampánymenedzserét

Publikálás dátuma
2017.09.20. 07:38
Fotó: Jason Taylor

Donald Trump volt kampánymenedzserét már a tavaly novemberi elnökválasztás előtt is lehallgatták, és a titkos bírósági felhatalmazás alapján történő gyakorlat Trump elnökké választása után is folytatódott. Paul Manafort lehallgatásáról a CNN számolt be, és a hírtelevízió szerint a hírszerzés javaslatára történt, mert gyanították, hogy a Trump-kampány összejátszik az oroszokkal, és ebben Manafortnak is szerepe lehet. A lehallgatás útján szerzett információ egy részét igen nyugtalanítónak találták, ugyanis a nyomozást ismerő források szerint arra lehetett belőlük következtetni: Manafort arra biztatta az oroszokat, hogy „segítsenek” az amerikai elnökválasztási kampányban. Az egykori kampánymendzsert először 2014-ben figyelték meg, mert a cég, amelynek dolgozott, az akkori, oroszbarát ukrán kormánynak adott tanácsokat.

Szerző