Borult a vonatok közlekedése a Balatonnál

Nem járnak a vonatok csütörtök délután Siófok és Balatonszemes között, mert fa dőlt a vasúti pályára - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a fa eltávolítását már megkezdték, a munkálatok ideje alatt a dél-balatoni vasútvonal felújítása miatt Balatonszemes és Nagykanizsa között járó vonatpótló buszok hosszabb útvonalon, Siófokig közlekednek.

Szerző

Erősítené a civil kontrollt az LMP

Az LMP szerint a Fidesz kormányzása alatt a kormánypárt saját gazdasági érdekei megelőzik az emberek biztonsági szempontjait.

Csárdi Antal, az LMP budapesti képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón példaként említette erre a Római-part árvízvédelmét, ahol szerinte a főváros "Fideszhez közel álló oligarchák kedvéért" támogatja az új gát parti nyomvonalát, amivel a Csillaghegyi-öblözetben élő 55 ezer ember biztonsági szintje csökken.

Az ellenzéki politikus szintén biztonsági szempontból kockázatosnak nevezte, hogy Paks II. kibervédelmét az a T-Systems végezheti, amely "csúfosan megbukott" a BKK e-jegyrendszerének kiépítésekor az utasok adatainak nem megfelelő védelme miatt.

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője súlyos biztonsági kockázatként említette a Stadionok metróállomás feletti irodaház értékesítését is, amelyet "Habony Árpádhoz köthető üzletemberek szeretnének megvásárolni".

Kiemelte, az LMP kérdésére válaszolva a belügyminiszter nem kívánt foglalkozni ezzel a kérdéssel, ugyanakkor szeretnék elérni, hogy a tárcavezető gátolja meg ezt a tranzakciót.

Demeter Márta közölte: az LMP kormányra kerülése esetén a hatékonyság növelésével és a civil kontroll helyreállításával javítaná az emberek biztonságáért felelős hatóságok működését.

Hangsúlyozta, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának legutóbbi ülése is azt bizonyította, hogy a kormánypártok elszabotálják a rendészeti szervek ellenőrzését, az LMP ezért egy árnyékbizottság felállítását kezdeményezi az ellenzéki pártok részvételével.

Az LMP országgyűlési képviselője kérdésre válaszolva ismételten kijelentette, pártja a kormány leváltásával "rendszerváltást" akar végrehajtani, ebben pedig nem hajlandó együttműködni az elmúlt 30 év pártjaival, csak új szereplőkkel.

Szerző

DK: a magyarok nem Sorostól félnek

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne ostoba kampányokra költse a magyarok pénzét - mondta Gréczy Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy a Fidesz-frakció felkérte a kormányt, hogy bonyolítson le egy nemzeti konzultációt a "Soros-tervről".

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: Orbán Viktor retteg a kormányváltástól, a hatalom elvesztésétől és "kampányt szán arra, hogy Soros Györgytől fél".

Szerinte azonban a magyar emberek nem Soros Györgytől félnek, hanem attól, hogy kórházba kerülve nem meggyógyulnak, hanem meghalnak, valamint attól, hogy a tehetséges, de szegény gyermek nem jut be az egyetemre, mert a családja nem tudja kifizetni a több százezer forintos tandíjat. A magyar emberek attól is félnek, hogy minden nap újabb fiatalok költöznek külföldre, hogy egyre nő a szegénység Magyarországon, és attól is, hogy az időseknek nem jut megfelelő szociális és anyagi ellátás - tette hozzá.

Ezért arra szólította fel Orbán Viktort, hogy ne költse a magyarok pénzét ostoba kampányokra, és a saját rettegéseit ne próbálja kivetíteni egy országra, mert Magyarországnak nem ezek a legfontosabb problémái.

Szerző