Elnökválasztási főpróba Oroszországban

Oroszország 85 régiójából 82-ben tartottak vasárnap helyhatósági, regionális vagy kormányzóválasztást – számolt be az MTI. A szakértők a korábban kormányzó Egységes Oroszország párt jelöltjeinek győzelmére számítottak. A vasárnapi politikai erőpróbára a jövő márciusra tervezett elnökválasztás és a jövő szeptemberi moszkvai polgármester-választás főpróbájaként tekintettek.

Szerző

Lerombolt egy börtönt Irma - Több mint száz rab szökött meg

Publikálás dátuma
2017.09.10. 18:59
FOTÓ: AFP
A brit Virgin-szigeteken a hatalmas erejű szél annyira megrongált egy börtönt, hogy több mint száz rabnak sikerült kiszabadulnia. A pontos létszámot még nem lehet megmondani, de valahol 100 és 120 közé teszik.

Megérkezett Irma Floridába, ahol bár lelassult a forgószél, mégis óriási pusztítást végzett. A helyiek már előre felkészültek az esetleges károkra, egy valamire azonban senki sem gondolt, a rabokra.

A brit Virgin-szigeteken 200 rabot tartottak fogva a helyi börtönben, ebből nagyjából 100-120-nak sikerült kiszabadulnia az Irma által végzett pusztítások közepette. A rabok továbbra is szabadlábon vannak - írja a Blikk.

Lásd még: Pusztít a hurrikán Floridában - Magyarok is veszélyben (Videók+Fotók)

Szerző

Irma hurrikán - Összefogtak a magyarok Miamiban

Publikálás dátuma
2017.09.10. 18:50
FOTÓ: SAUL LOEB / AFP
Floridában nagyjából 50 ezer magyar él, többségük az elmúlt napokban már elmenekült az ország más részeibe - írta a hirado.hu. 

Egy Miamiban élő nő néhány órával az Irma érkezése előtt azt mondta: összefogtak a magyarok, és mindenben segítik egymást. Létrehoztak például egy közösségi oldalt is, amelyen bárki jelezheti, ha segítségre van szüksége.

A delmagyar.hu-nak sikerült felvennie a kapcsolatot három magyar diáklánnyal, akik jelenleg Orlandoban vannak. A város ugyancsak veszélyzónának minősül, ám sikerült biztonságos helyre húzódniuk. "Próbáltunk konzervet és vizet venni, de a boltok polcai már üresek voltak, a legtöbb benzinkutat pedig lezárták" - mondta egyikük.

Szerző