Előfizetés

Korszerűsítették a nagykanizsai kórház nővérszállóját

Több mint 330 millió forint ráfordítással korszerűsítették a nagykanizsai kórház konyhájának energetikai rendszerét és gépeit, illetve az intézmény nővérszállójának két épületét.

A fejlesztések pénteki átadásán Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy az elmúlt nyolc-tíz év alatt ötmilliárd forintot meghaladó ősszegből, tíznél is több fejlesztés valósult meg a megyei jogú város kórházában. Hozzátette, hogy az utóbbi hét-nyolc év során mintegy 500 milliárd forintot - többségében európai uniós forrást - fordított az állam a magyarországi egészségügyi rendszer fejlesztésére.

Juhász Péter: elvittem Orbánnak Alijev azeri elnök ajándékát - Videó

Publikálás dátuma
2017.09.08. 12:43
Forrás: Juhász Péter/Facebook
Elvittem Orbánnak Ilham Alijev azeri elnök ajándékát, egy Arany Balta Díjat, amit a megkenhető diktátorok kapnak. A díjat az a diktátor érdemli ki, aki pénzért szabadon enged egy gyilkost, aki rasszista indítékból baltával verte szét egy másik ember fejét - mondja az Együtt elnöke azon a videón, amit a közösségi portálon tett közzé.

Orbán Viktor ezt tette meg 2012 augusztusában. Az azeri diktátor köreiből 2 milliárd forintnyi kenőpénz érkezett akkor, amikor Orbán elrendelte Safarov kiadatását és ezzel szabadon bocsátását. Az Együtt a pénzmosás gyanúja miatt bejelentést tesz a Nemzeti Adóhivatal Pénzmosás Elleni Információs Irodájánál. Az ő dolguk kivizsgálni azt, hogy mi volt a pénz útja.  Korábban már Pintér Sándorhoz fordultunk, hogy ő is indítson vizsgálatot, mert ha valami, az az igazi terrorveszély, ha a miniszterelnök gyilkosokat enged szabadon pénzért - mondja a fevételen Juhász Péter.

lásd még: Azeri pénzek - A milliókból Nyíregyházára is juthatott

Kövér László szörnyű víziói az "erkölcstelen" Európáról

Publikálás dátuma
2017.09.08. 12:07
"...homloka ráncaiban az emberiség" - Ja, nem, az Lenin Majakovszkij versében - AFP fotó
 Az Európai Néppártnak az Európát éltető európai erkölcsi többség oldalán a helye - ezt mondta az Országgyűlés elnöke egy tanácskozáson. És ugyan a mondanivaló valós értelmén lenne kis gondolkodnivalónk - például azon is, hogy sokan Európában éppen a keresztény erkölcsiség nevében követelnek kerítések helyett emberséges bánásmódot a háborúk elől menekülőkkel szemben - de ez még egész józanul hangzik. Ámde.

Kövér László magyarázattal is szolgált a fentiekre, szavait az MTI volt szíves megosztani velünk: 

Ha hagyják, hogy ez az erkölcsi többség elporladjon, akkor az EPP és képviselői súlyos politikai kisebbségbe fognak szorulni, de ez a büntetés el fog törpülni amellett, hogy cselekvésképtelenül, tehetetlenül kell végignéznünk Európa és benne országaink, nemzeti értékeink alávetését. Ezért a normalitást vissza kell helyezniük a jogaiba.

És

Az európai demográfiai helyzetet illetően az egyik alapkérdés, hogy Európában a 21. században minek tekintjük az embert. Férfinak és nőnek, akik arra teremtettek, hogy családot alapítva továbbadják az ajándékba kapott életet, felelősséget vállaljanak közösségeikért, vagy az anyag legmagasabb rendű szerveződési formájának, aki minden kötöttségtől, felelősségtől mentes individuumként pusztán önmaga megvalósításáért létezik, és akinek még az is szabadságában áll, hogy kénye-kedve szerint saját maga döntsön a nemi identitásról?

És 

Egy másik alapkérdés, hogy minek tekintjük az európai családot: civilizációnk talpkövének, a jövő zálogának vagy a múlt eltörlendő maradványának, és  európai emberek nélkül fenntartható-e az európai kultúra és civilizáció, az Európát romlásba döntő, de állandóan az úgynevezett európai értékekre hivatkozó politikusok számára megőrzendő érték-e még az európai kultúra?

És

Minadzonáltal jó hír, hogy az európai emberek körében kialakult és ma még létezik egy természetes erkölcsi többség, amely számára az élet forrása a nő és a férfi, amely számára az egy férfi és egy nő életközösségén alapuló család változatlanul a jövő záloga, és amely számára európai emberek nélkül nincs többé európai kultúra és civilizáció (...)  Európa összes társadalmán belül érzékelhető ezen erkölcsi többség megléte, mint ahogyan az is érzékelhető, hogy ezt az erkölcsi többséget Európa szerte "meg akarják bélyegezni, hallgatásra próbálják kényszeríteni, el akarják bizonytalanítani, hogy politikailag semlegesíteni tudják, s végül megsemmisíthessék.

Egyelőre nincs kép mellékelve, így nem tudni, volt-e magasra emelt mutatóujj a beszédhez.