Előfizetés

Színek és formák az Örkény Könyvesboltban - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.09.07. 07:50
FOTÓK: Molnár Ádám
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Költőket és írókat megörökítő festményeit és szobrait, valamint díjakhoz készített kisplasztikáit - köztük a Népszava újságíróit elismerő Fejtő Ferenc-díjat - mutatja be a közönségnek Kocsis András Sándor Színek és formák - Irodalmi arcképcsarnok című kiállítása a fővárosi Örkény István Könyvesboltban.

Kukorelly Endre ma Székesfehérváron

Irodalmi est és borkóstolás kezdődik ma este 7-kor a levéltár udvarán Kukorelly Endre író-költővel a móri Geszler Családi Pincészet boraiból. A megyei borászat történetét bemutató kamarakiállítás is megtekinthető a levéltár anyagából.

Szex nyolcvan felett

"Ne adjátok fel!" - ezt üzeni kortársainak a 82 éves Judi Dench, aki szerint a nyolcvanas éveikben járóknak sem kell felhagyniuk a szexuális élettel - írja a The Guardian. Dench legutóbbi filmje, a Viktória királynő és Abdul az idős uralkodó és egy fiatal indiai tisztviselő kapcsolatáról szól. Ugyan naplókban és levelekben van arra írásos bizonyíték, hogy a királynő és bizalmasa személyes dolgokat vitattak meg, azt nem tudni, volt-e szexuális kapcsolat kettőjük között. A színésznő egy rádióműsorban elmondta, a film érdekes megközelítése annak, hogy a románc és az intimitás nem csak a fiatalok kiváltsága.