Késnek a vonatok a ceglédi vonalon

Publikálás dátuma
2017.09.04. 17:28
Illusztráció. Fotó: Népszava
Műszaki hiba miatt 30-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd vonalon hétfő délután - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint Kőbánya-Teher pályaudvarnál meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a vonatok itt csak lassabban haladhatnak.

A vonattorlódások és a nagyobb késések elkerülése érdekében a délutáni monori személyvonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Az utasok a vonalon közlekedő zónázó vonatokkal utazhatnak - tették hozzá.

Szerző

Putyin díszpolgársága - Az egyetemen belül is terjed a tiltakozás

Publikálás dátuma
2017.09.04. 15:54
Debreceni Egyetem - Google Street View
Mint augusztus végén megírtuk, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Alkotmányjogi Tanszéke közölte: elhatárolódnak attól, hogy az intézmény díszpolgári címet ad Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Indoklásuk szerint az autokraták magasztalása elfogadhatatlan. A hólabda pedig - úgy látszik - elgurult. 

Jelentkezett ugyanis a Debreceni Egyetem hivatalos oldalán a TTK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék, hogy közölje: munkatársai nagy többsége támogatta az ÁJK  Állam- és Jogtudományi Kar állásfoglalását Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Civis Honoris Causa címmel történt kitüntetésével kapcsolatban.

Az állásfoglalás szövege:

Tanszékünk elhatárolódik a Debreceni Egyetem Szenátusának döntésétől, amely értelmében az Egyetem díszpolgári címet adományoz Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak, az Orosz Föderáció elnökének. A testület döntésével semmibe vette azokat a polgárait, akik a tudományos és az oktatási szabadság versenyfeltételei között járultak hozzá az intézmény nehezen megszerezhető jó híréhez. Az autokraták magasztalása elfogadhatatlan számunkra, mindennel ellenkezik, amit az egyetemi szakmai munkánk során képviselünk. 

Vajda Mihály, a neves egyetemi professzor, Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja még messzebbre ment tiltakozásképp, lemond professor emeritus-i címéről, mondván:   semmilyen kapcsolatot nem kíván fenntartani egy olyan intézménnyel, amelynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára.

Szerző

Nem lesz meleg víz az Újpesti Erőmű szolgáltatási területén

Szünetel a melegvíz-szolgáltatás az Újpesti Erőmű által ellátott területen csütörtökön 0 órától pénteken reggel 7-ig karbantartás miatt - tájékoztatta a Főtáv Zrt. hétfőn az MTI-t.

Az érintett területek egyebek mellett a Dagály utcai, a Gyöngyösi utcai, a Vizafogói, a Fiastyúk utcai, a Tüzér utcai, a Béke-Tatai utcai lakótelep és Újlipótváros - olvasható a közleményben. Az érintett épületek teljes listája itt megtalálható.

Szerző