Diákok építették meg a világ leggyorsabb Hyperloopját

Publikálás dátuma
2017.09.01. 07:18
Fotó: WARR Hyperloop

Egy csapatnyi német diáknak sikerült felgyorsítania 323 km/óra sebességre az Elon Musk által kitalált Hyperloop vákuumvasút kicsi prototípusát a SpaceX által szponzorált, másodszorra megrendezett Hyperloop Pod Competition versenyen - írja a 24.hu. A Müncheni Műszaki Egyetem WARR nevű csapatának mindezt egy rövidnek számító, 1,29 kilométer hosszú csőben sikerült elérni a kapszula egy általuk épített, nem teljes méretű prototípusával.

A héten további teszteket hajtanak majd végre a WARR vasútján, Musk szerint akár el is érhetik az eredeti terv szerint kitűzött 1200 km/óra sebességet annak ellenére, hogy rövid szakaszról van szó, és ez nem egy teljes méretű eszköz.

Egyébként ezzel a sebességgel a tanulók túlszárnyalták a Hyperloop One nevű, 160 millió dollár tőkét összekalapozott kaliforniai startup által felállított legutóbbi sebességrekordot, ami 310 km/óra volt.

Musk legújabb vállalkozása
A Neuralink célkitűzése nem kevesebb, mint ultramagas szélessávú összeköttetést biztosító interfészt létrehozni, amellyel az emberi agy és a számítógép kapcsolható össze. A programra már 27 millió dollárt gyűjtött össze. Musk szerint a mesterséges intelligencia veszélyét azzal lehet leküzdeni, ha az emberi agy lépést tart fejlődésével. Az eddig is tudott volt, hogy a modern technika egyik legnagyobb álmodója fél a jövőtől: úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia immár a legnagyobb kockázat, amellyel szembe kell néznünk. És ha nem teszünk drasztikus lépéseket a hatalmas technológia ellen, túl késő lesz.

Szerző

Vajna a Hajdúságban is hallatszik

Hamarosan három újabb helyi frekvencián is hallhatók lesznek majd Andy Vajna rádiójának műsorai – írta a 24.hu. A médiahatóság keddi ülésén ugyanis véglegesítette a három hajdúsági helyi rádiós frekvenciára, a Hajdúböszörmény 98,9 MHz-re, a Hajdúnánás 93,3 MHz-re, valamint a Hajdúszoboszló 100,6 MHz-re vonatkozó műsorszolgáltatói szerződéseket az LB Rádió Kft.-vel.

Szerző

Milliókat költ kiadványokra a Fidesz

17,7 millió forintos együttműködési megállapodást kötött a Fidesz parlamenti frakciója kiadvány létrehozása és terjesztése címszóval a Marquard Media Kft.-vel – hívta fel a figyelmet a hvg.hu a parlament honlapjára feltöltött szerződésekre. Ez a cég adja ki egyebek mellett a Playboy magazint is. Kósa Lajos frakcióvezető azt mondta, hogy az ősszel megjelenő kiadvánnyal a nyugdíjas-szövetkezeteket akarják népszerűsíteni.

Szerző