Előfizetés

Nem várt vereségekkel folytatódott a cselgáncs-vb

Kovács Gyöngyike
Publikálás dátuma
2017.08.30. 22:15
Fotó: Molnár Ádám
A cselgáncs-vb harmadik napján hiába fűztek nagy reményeket a magyarok szerepléséhez, Karakas Hedvig és Ungvári Miklós sem tudott érmet szerezni.

A szerdai napon övezte az eddigi legnagyobb érdeklődés a hazai rendezésű világbajnokságot. Kígyózó sorok, rengeteg magyar szurkoló, dobokkal készülő drukkerek álltak a kapuknál, majd foglalták el helyeiket a lelátón. A délelőtti programra félig meg is telt a majd’ 13 ezres Papp László Sportaréna, hiszen Ungvári Miklós volt a nap első versenyzője, aki a chilei Bringast legyőzve mutatkozott be a 64 fős „óriásmezőnyben”, a 73 kg-sok között. Hozzá hasonlóan Karakas Hedvig is nagyszerűen kezdett. Az 57 kilogrammos versenyző 16 másodpercig volt szőnyegen az első körben, mivel ippont bemutatva jutott a 16 közé, ahol azonban kiesett. A koszovói Gjakova wazarit ért el, a hátrányt Karakas pedig már nem tudta ledolgozni.

„Hédi nagyon el van keseredve ilyenkor, főleg, hogy jó állapotban várta a vb-t, végre egészséges, sikerült rendbe hozni a lábát” - nyilatkozta edzője, Toncs Péter.

„Fel kell dolgoznom most ezt, sajnos nem a csoda győzött, hanem a realitás. Nagyon örülök, hogy versenyezhettem, csodálatos volt ilyen közönség előtt szőnyegre lépni. Sajnálom, hogy csak egy nyert meccset láthattak a szurkolók, de valahol ez volt a reális” - folytatta Karakas.

Utolsó mérkőzése egy időben zajlott Ungvári harmadik, s egyben utolsó szerdai meccsével. Második, aranypontos továbbjutását követően Ungvári a kazah Smagulovval találkozott, ám nem sikerült újra győznie.

„Az előző összecsapások kivettek valamennyi erőt, az a tűz is csak parázslott bennem, ami egyébként égni szokott ilyenkor. Hiába próbáltam felszívni magam, nem ment. Csodás volt ugyanakkor, ahogy a közönség a korai óráktól kezdve buzdított minket” - mondta Ungvári. – A kazah elleni egy kiegyenlített meccs volt, de egy sikertelen kisbelső-combdobásból földre estem, hozzáértem a lábához, ezért léptettek le végül. Sajnálom, hogy hazai közönség előtt nem tudtam megmutatni, mi rejlik bennem igazából – tette hozzá.

A csütörtöki napon az egyaránt 81 kilogrammban induló Ungvári Attila és Csoknyai László képviseli a magyar színeket.

„Attila 3. a világranglistán, ha odateszi magát éremközelbe is kerülhet” – közölte az Ungvári-testvérek trénere, Bíró Tamás.

"Átmeneti" edzőt talált a Haladás

Átmenetileg az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint lett az OTP Bank Ligában szereplő Swietelsky-Haladás vezetőedzője.

A szombathelyiek honlapjának beszámolója szerint a 2015 óta pro licences Pacsi az elmúlt szezonban a szakmai stáb tagja volt, így a játékosállományt és az akadémiáról felhozott fiatalokat is jól ismeri. Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, a szakember megbízatása "jelen állás szerint ideiglenes".

Az eddigi vezetőedző, Mészöly Géza kedden közös megegyezéssel távozott a szombathelyi együttes kispadjáról, amely hét forduló után hat ponttal az NB I 10. helyén áll.

Ez volt az OTP Bank Liga szezonbeli első edzőváltása.

Úszószövetség - Szabó Tünde is lemondott

Publikálás dátuma
2017.08.30. 18:13
Szabó Tünde FOTÓ: Molnár Ádám
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdán lemondott a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) általános alelnöki posztjáról.

Szabó Tünde az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett rá, hogy a szervezet 2015. május 22-i rendkívüli közgyűlésén választották a MÚSZ vezetőségébe, ám azt állami vezetői megbízatása óta szüneteltette.

Az államtitkár a lemondásával szeretne a rendkívüli tisztújítás előtt álló MÚSZ-nak "lehetőséget adni, hogy aktívan tudják képviselni a sportágat". "A lehetőségek szakszerű és minél hatékonyabb felhasználása céljából szükségesnek tartom, hogy a jövőben minden elnökségi tag aktívan tudjon dolgozni, és feladatát ellátni a sportág, a sportolók és szakedzők sikeréért" - írta.

Szabó Tünde kitért arra is, hogy köszönettel tartozik a MÚSZ mindenkori vezetőségének, a szakembereknek, a háttérben álló támogatóknak, és az állami sportirányítás vezetőjeként munkájával továbbra is segíti az úszósport fejlődését, sikereinek elérését.

A szervezet pénteken tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyre azért kerül sor, mert korábban a MÚSZ ellenőrző testületének vezetője, Pósa Józsefné lemondott tisztségéről, majd az elnökség működésképtelenné vált, mivel több tagja is lemondott.