A Puskás Akadémia elrontotta Mészöly Géza jubileumát

A Puskás Akadémia megszerezte első idegenbeli győzelmét a labdarúgó OTP Bank Liga 2016/17-es idényében: Pintér Attila együttese a hetedik forduló szombati játéknapján, Sopronban 5-1-re nyert a Haladás ellen. Mészöly Géza, a szombathelyiek vezetőedzője 300. első osztályú mérkőzésén ült a kispadon. A Puskás Akadémia ezt megelőzően 23 idegenbeli bajnoki mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg, 2015 őszén a Vasas, tavaly áprilisában pedig az MTK otthonából tudta elhozni a három pontot.

OTP Bank Liga, 7. forduló: Swietelsky Haladás-Puskás Akadémia 1-5 (1-1)

Sopron, Városi Stadion, 1075 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Kovács L. (16.), illetve Molnár G. (39.), Knezevic (53., 66., az elsőt 11-esből), Diallo (81., 90.)
sárga lap: Németh Mi. (10.), K. Mészáros (33.), Kovács L. (55.), Király (59.), illetve Márkvárt (11.), Balogh B. (35.), Szakály P. (43.), Diallo (62.), Osváth (65.)

Swietelsky Haladás: Király - K. Mészáros, Jagodics, Németh Mi. (Rácz, 61.), Bosnjak - Jancsó, Simon Á., Kovács L. (Petró, 76.) - Williams, Ramos, Kiss B. (Bamgboye, 76.)

Puskás Akadémia: Hegedűs L. - Osváth, Heris, Hegedűs J., Spandler - Márkvárt (Bacelic-Grgic, a szünetben), Mevoungou - Molnár G., Knezevic, Szakály P. - Balogh B. (Diallo, a szünetben)

Eseménydús, helyzetekben gazdag első félidőt láthatott a közönség. Mindkét együttes előtt több lehetőség adódott, két gól és öt sárga lap "színesítette" az eseményeket. Nem sokkal a fordulást követően Király hibájából - a veterán kapus kiejtett egy felívelést, majd 11-est "hozott össze" - vezetéshez jutott a Puskás Akadémia. Szűk negyedóra múlva a büntetőt értékesítő Knezevic került ziccerbe, a horvát támadó pedig egy lövőcsellel leültette Királyt, majd hidegvérrel emelt a kapu közepébe. Kétgólos vezetése mellett magabiztosan futballozhatott a Puskás Akadémia, kontrázhatott, egy ilyen támadás végén Diallo révén végleg eldöntötte a találkozót. Az utolsó percben Knezevic vezette a labdát Királyra, de önzetlenül lepasszolta a labdát Diallónak, aki beállította a végeredményt. Második félidei teljesítményének köszönhetően a vendégcsapat megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Szerző

Megszakadt a Vasas nyeretlenségi sorozata

Három nyeretlenül megvívott mérkőzés után a Vasas begyűjtötte a három pontot a labdarúgó OTP Bank Ligában: a hetedik forduló szombati játéknapján a legutóbb bronzérmes fővárosi csapat a Paks ellen nyert 3-1-re.

OTP Bank Liga, 7. forduló: Vasas-Paksi FC 3-1 (2-1) 

Szusza Ferenc Stadion, v.: Bognár gólszerzők: James (22.), Gaál (41.), Hangya (97.), illetve Bartha (45.) sárga lap: Pavlov (90.), Kulcsár (91.), illetve Papp (24.), Hajdú (96.)

Vasas: Kamenár - Burmeister, James, Ristevski - Vogyicska, Berecz (Szivacski, 78.), Vida, Hangya - Kulcsár, Gaál (Pavlov, 62.), Remili (Ádám, 88.)

Paksi FC: Molnár - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp - Koltai (Fejős, 69.), Hajdú, Bertus (Nikházi, 76.), Bartha - Hahn (Daru, 75.)

Kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán az első félidőben. Azzal, hogy a Vasas a játékrész közepén megszerezte a vezetést, majd nem sokkal a szünet előtt a második gólját is belőtte, úgy tűnt, sima lesz a folytatás, de a paksiak egy szép passzolgatás lezárásaként még a pihenő előtt szépítettek, így ismét nyílttá tették a mérkőzést.

A második félidő első negyedórájában nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem, majd gyorsan a Vasasnak és a Paksnak is adódott esélye a gólszerzésre, később pedig a vendégek kapufáig is eljutottak. A paksiak a hajrában aktívan futballoztak az egyenlítésért, a Vasas pedig kontrákkal próbálkozott. A végeredmény a 97. percben alakult ki.

Szerző
Témák
NB I Vasas

Nyert az Újpest a 3000. élvonalbeli meccsén

Publikálás dátuma
2017.08.27. 10:15
26. A balmazújvárosi Bachana Arabuli (b), valamint az újpesti Bojovic Mijusko (k) és Emmanuel Nwobodo Obinna (j) a labdarúgó OTP
Az Újpest FC 3000. élvonalbeli mérkőzésén 1-0-ra nyert az újonc Balmazújváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 7. forduló: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Újpest FC 0-1 (0-0)

Balmazújváros, 2062 néző, v.: Kassai
gólszerző: Simon K. (63.)
sárga lap: Tamás (86.), illetve Bojovic (24.), Litauszki (79.), Tischler (85.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Tamás, Rus, Uzoma - Vajda (Kovács Á, 74.), Sigér, Maiszuradze (Rácz, 74.) - Zsiga, Arabuli (Vólent, 83.), Andric

Újpest FC: Pajovic - Pávkovics, Litauszki, Bojovic (Mohl, a szünetben) - Pauljevic, Nagy D. (Angelov, 75.), Sankovic, Saletros - Nwobodo, Tischler, Zsótér (Simon K., 61.)

Az első percekben az Újpest lépett fel kezdeményezőbben, akadt is néhány lehetősége, de ezek kihasználatlanul maradtak. Később kiegyenlítetté vált a játék, egyik kapusnak sem akadt komoly dolga. A folytatás elején Pajovicnak háromszor is bravúrral kellett hárítania. Ennek ellenére a fővárosiak szereztek vezetést, a néhány perccel korábban csereként beállt Simon Krisztián lecsapott egy rossz hazaadásra, és előnyhöz juttatta az Újpestet. A hátralévő harminc percben a hajdúságiak támadtak többet, de Pajovic több védésének is köszönhetően a fővárosiak három ponttal távoztak Balmazújvárosból.

Szerző