Kajak-kenu vb - Magyar arany és ezüst a nyitányon

Publikálás dátuma
2017.08.26. 14:03
Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika elsőként ér célba a női kajak párosok 1000 méteres versenyén - MTI Fotó: Kovács Tamás
A magyar versenyzők két arany- és egy ezüstéremmel zárták a szombati döntőket a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Balaska Márk és Birkás Balázs

Balaska Márk és Birkás Balázs

A két első helyet két kajakpáros szerezte: előbb a Balaska Márk, Birkás Balázs duó győzött remek versenyzéssel 200 méteren, majd Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika nyert 1000 méteren. Az 500 méteres férfi kajak kettes, Nádas Bence és Tótka Sándor másodikként ért célba. A többi döntőt vasárnap rendezik.

Nádas Bence és Tótka Sándor mutatja ezüstérmét

Nádas Bence és Tótka Sándor mutatja ezüstérmét

Szerző

Viszi Dembélét a Barcelona

Publikálás dátuma
2017.08.26. 07:58
DRÁGA FIATAL - 105 millió eurót fizetnek érte - AFP fotó
A Barcelona hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Ousmane Dembélét a Borussia Dortmund labdarúgócsapatától.

A katalán klub 105 millió eurót plusz a későbbi bónuszokat fizeti a francia támadóért, aki öt évre ír alá. Nyilvánosságra hozták a kivásárlási árát is, amely 400 millió euró (121 milliárd forint). Dembélé hétfőn vesz részt az orvosi vizsgálaton, ezt követően aláírja szerződését, utána kerül sor a hivatalos bemutatására. A 20 éves futballista lesz a harmadik francia légiós Samuel Umtiti és Lucas Digne mellett a klubnál. A legutóbbi szezonban Dembélé 10 gólt szerzett 49 tétmeccsen, és 20 gólpasszt adott.

Szerző

Hét magyar döntős - Kopasz megsérült

Publikálás dátuma
2017.08.26. 07:56
ELSŐKÉNT A DÖNTŐBEN - Először a vb-n 1997 óta induló Kammerer Zoltán vezette négyes lett döntős - FOTÓ: MTI/KOVÁCS TAMÁS
A várakozásoknak megfelelően szinte minden számban bejutottak a fináléba a magyarok a csehországi Racicében zajló világbajnokságon.

Kilencből hét döntőben lesznek érdekeltek a magyarok ma délelőtt a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon. Elsőként a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Paumann Dániel összeállítású kajaknégyes biztosította helyét a döntőben 1000 méteren, miután meggyőző teljesítménnyel megnyerte előfutamát. Ugyanezen a távon K-1-ben az Európa-bajnok Bodonyi Dóra futamában másodikként biztosította helyét az éremcsatában. 200 méteren csak a páros számokban lehetett az előfutamból rögtön döntőbe kerülni, a kettesek - a kajakosoknál Hagymási Réka és Szabó Ágnes, kenuban Hajdu Jonatán és Fekete Ádám - éltek a lehetőséggel.

A kajaknégyeseknél 500 méteren a Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összeállítású egység a selejtezőben első lett, így elkerülte a középfutamot, és azonnal bejutott a döntőbe. A férfi kenunégyeseknél kilenc nevezés érkezett, és mivel ennyien szerepelhetnek a fináléban, Vasbányai Henrik, Kiss Tamás, Sarudi Pál és Varga Dávid rögtön éremért szállhatnak vízre.

Délután Fekete Ádám a kenusok 500 méteres távján a középfutamban remek hajrával csípte el a még éppen döntős szereplést jelentő harmadik helyet. Ugyanez nem sikerült Kopasz Bálintnak a kajakosok versenyében, de a 20 éves Európa-bajnoki bronzérmes sérülten kényszerült rajthoz állni. Kopasz akkor sérült meg, amikor a bakról leeső hajóját próbálta elkapni, és megzúzódott a jobb hüvelykujja. A versenyző 1000 méteren már csütörtökön döntős lett, egyelőre kérdéses, hogy vállalni tudja-e ma az indulást.

Szerző