Eurómilliókat kereshet a Videoton

Publikálás dátuma
2017.08.22. 13:31
A Bordeaux ellen játszó csapat. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A gól nélküli odavágót követően a Videoton csütörtökön a Pancho Arénában fogadja a Partizan Belgrádot az Európa Liga selejtezője negyedik fordulójának visszavágóján. A tét óriási, hiszen a párharc győztese bejut az EL csoportkörébe.

A bukmékerek szerint már esélyesebb a Vidi: a székesfehérváriak felcsúti győzelmére a hét végén még 2,35-ös volt az odds a Tippmixen, egy vendégsiker majdnem háromszoros pénzt fizetne, sőt a döntetlen is. Pedig a szerb együttes keretének értékét majdnem a Videotoné duplájára becsli a Transfermarkt: az átigazolásokra szakosodott portál szerint a Partizan csapata 20,2 millió eurót ér, szemben a Videoton 12,25 milliójával - írja a Világgazdaság.

A Videoton anyagilag is nagyot szakítana egy esetleges továbbjutással, hiszen a pénzdíj a költségvetésének majdnem a negyedével ér fel: az európai szövetség, az UEFA a csoportkörben szereplő kluboknak 2,6 millió eurót (csaknem 800 millió forintot) fizet. Már a playoffkör elérése is több százezer eurót ért a Vidinek. A székesfehérváriak az eddigi selejtezőkörökben 215 ezer, 225 ezer, majd 235 ezer eurót kerestek azzal, hogy kiejtették a máltai Balzan, az észt Nömme Kalju és a francia Bordeaux együttesét.

A Partizan elleni esetleges kiesés is újabb 245 ezer eurót érne, a Vidi tehát már eddig biztosan keresett közel 1 millió eurót csak a pénzdíjakból. Ez sem rossz pénz egy magyar klubnak, de az igazi mézesbödön a csoportkörbe jutás lenne, ahol az alap 2,6 millió euró, azonkívül a győzelmekért további 360 ezer, a döntetlenekért pedig 120 ezer eurót fizet az UEFA.

Szerző

Újítás a 3-as metrón - Csak kézzel zárható ajtó

Publikálás dátuma
2017.08.22. 13:15
Lassan nem lehet kiengedni a szerelvényeket a forgalomba. FOTÓ: Tóth Gergő
A 24.hu olvasója számol be arról, hogy  "ma reggel (2017.08.22-én) 7:50 perckor Újpest felé közlekedő Deák Ferenc téren álló felújított metró szerelvény 2. kocsijának utolsó ajtaja" ismét nem záródott megfelelően. 

A járművezető 8-10-szer próbálkozott távolról becsukni, majd ennek sikertelenségét tapasztalva hátraszaladt és manuálisan "megigazította" az ajtót, majd behúzta.

Az orosz Metrovagonmas által felújított szerelvények visszatérő problémája az ajtók nem megfelelő záródása. Hiába teltek el hónapok, nem sikerült a hiba okát megtalálni.

Szerző

Rakétával támadták Kabult

Rakétatámadás érte az afgán főváros szigorúan védett kormányzati és diplomáciai negyedét keddre virradóra. Megszólaltak a légvédelmi szirénák, de nagyobb kár nem esett – jelentette a Reuters.

A rendőrség tájékoztatása szerint a rakéta az elnöki palota melletti útnál csapódott be. Számos afgán kormányzati létesítmény és külföldi nagykövetség található a környéken.

Sem a tálibok, sem az Iszlám Állam terrorszervezet nem vállalta magára a rakétacsapást. A tálib lázadók és az IS egyaránt fokozta támadásait Kabul ellen. A rakétát azt megelőzően lőtték ki, hogy Donald Trump nagy tévébeszédben ismertette tervét az Afganisztánban állomásozó amerikai katonák létszámának emelésére.

A tálibok nyílt levélben szólították fel Trumpot az amerikai csapatok teljes kivonására. A lázadók becslések szerint Afganisztán legalább tíz százalékát ellenőrzik, s további harmadán aktívan tevékenykednek. Fokozták offenzívájukat, idén májusban nagy bombát robbantottak a diplomáciai negyedben, egy hónappal korábban Heratnál az afgán hadsereg egy bázisát robbantották fel, ott 140 afgán katona veszítette életét.

Az Egyesült Államok több mint másfél évtizede indította meg az afganisztáni háborút, a 2001. szeptember 11-i terrorcsapások megtorlására. Megdöntötték az afganisztáni tálib rezsimet, amely menedéket nyújtott a 9/11-es merényleteket kitervelő és végrehajtó al-Kaida terrorszervezetnek.

Szerző