Öt kilométeres a dugó az M1-esen

A megnövekedett forgalom miatt a szombatihoz hasonlóan vasárnap ismét mintegy öt kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Torlódnak a járművek az 1-es úti, miklóshalmi (Nickelsdorf) határátkelőnél is, ott a várakozási idő körülbelül fél óra.  A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy Ausztria felé lehetőség szerint válasszák az M15-ös utat Rajka vagy a 84-es utat Sopron irányába. Az Útinform azt javasolja, hogy személyautóval Mosonszolnok és Jánossomorja felé érdemes kerülni. 

Szerző

Botka: képtelen vagyok jó képet vágni ahhoz, amit látok

Publikálás dátuma
2017.08.20. 14:20

"A magyar emberek többsége joggal érezheti, hogy Szent István álma beteljesületlen maradt" - jelentette ki Botka László Szegeden tartott ünnepi beszédében, hozzátéve: vissza kell térnünk Európához, Szent István király intelmeihez.

Botka László a szegedi önkormányzat Szent István király és Gizella szobránál tartott ünnepségén azt mondta, akkor tudunk boldog, összetartozó nemzete lenni a Kárpát-medencének, ha nagyobb felelősséget vállalunk egymásért határon innen és túl is. "Az államalapítás ünnepének szellemiségétől nem idegen tiltakozni azokkal szemben, akik nem jó irányba kormányozzák Magyarországot" - utalt az Orbán-kormány politikájára Botka, aki szerint a magyar emberek többsége joggal érezheti, hogy Szent István álma beteljesületlen maradt.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök megáldja az új kenyeret

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök megáldja az új kenyeret

Szeged polgármestere szerint a városon kívül Magyarország tele van igazságtalanságokkal és lesújtó történetekkel. „Szegediként és magyar emberként nem elégedhetünk meg azzal, hogy saját otthonunkban, a város falain belül rendet látunk. Szívem mélyéig szegedi vagyok, és az is maradok, de nem hagyhatom, nem tűrhetem azt, hogy miközben nekünk itt a lehetőségekhez mérten jó életünk van, a városunk szépen gyarapszik, közben az ország nagyobbik fele egyértelmű vesztese lett az elmúlt éveknek. Ha a város határaitól kicsit távolabb tekintek, be kell valljam önöknek, képtelen vagyok jó képet vágni ahhoz, amit látok” – idézte az MSZP kormányfő-jelöltjét a Hír TV.

Szerző
Frissítve: 2017.08.20. 15:16

Augusztus 20. - Kutyával ne menjenek tűzijátékot nézni!

Publikálás dátuma
2017.08.20. 13:53
A Népszava felvételén egy korábbi ünnepi tűzijáték látható
Senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni, a félősebb kutyákon napokkal korábban megkezdett nyugtatókúra és lefárasztás segíthet - mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

A szakember a köztévében azt mondta, minden évben komoly problémát jelent az augusztus 20-i tűzijáték, amelyre az állat idegrendszerétől függően reagál, de előfordulhat, hogy nyugodt természetű kutyák is megriadnak tőle. Azt javasolta, hogy a kutyások még délután menjenek el sétálni, fárasszák le az állatot és kutyáknak adható nyugtató is javasolt. Emellett nyugodt helyre zárással, a gazda folyamatos jelenlétével is segíteni lehet rajtuk - tette hozzá. A probléma elsősorban a kutyákat érinti, ezért senki ne menjen kutyával tűzijátékot nézni. A fény és hanghatások mellett a nagy tömegtől is megriadhatnak és agresszívvé is válhatnak - mondta Szilágyi István.

Szerző