Előfizetés

Jakabos Zsuzsa kimondta az igent

Publikálás dátuma
2017.08.03. 11:38
Jakabos Zsuzsa a világbajnokságon. FOTÓ: Molnár Ádám
Egy hete sincs, hogy kiderült, egy párt alkot edzőjével Jakabos Zsuzsanna. Három nappal a vizes világbajnokság után pedig Petrov Iván feleségül vette a gyönyörű úszónőt -írja a Bors.

A vb hivatalos honlapján napokkal ezelőtt azt írták róluk: nem csak a parton értik meg egymást, szép párt alkotnak. Ezáltal vált egyértelművé, hogy a világ legszebb úszónői közé többször is beválasztott, 28 éves sportoló hat évvel idősebb trénerébe szerelmes. A sportoló–edző páros szerdán a család és a barátok előtt – amelybe természetesen az úszótársak is beletartoztak –, stílusosan, vízparton, a győri fürdő területén mondta ki a boldogító igent. 

Usain Bolt csukája Salgótarjánba érkezett

Publikálás dátuma
2017.08.03. 11:00
MTI Fotó: Komka Péter
Usain Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok atléta futócipőjével gazdagodott a salgótarján-somoskői cipőmúzeum – írja a szoljon.hu.

A jamaicai rövidtávfutónak, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartójának cipőjét Szergej Bubka, Javier Sotomayor vagy Charles Austin cipői mellett láthatják a látogatók. Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke elképesztő munka eredményének nevezte, hogy Usain Bolt cipője Salgótarjánba került.

Angyal János, az 1986 és 2010 között rendezett salgótarjáni ugrógálák szervezője, a somoskői Bazalt Panzióban látható múzeum tulajdonosa elmondta: a gálák világsztár résztvevőinek cipőiből 2007-ben nyitott múzeumot Gyulai István 2006-ban elhunyt atléta-sportriporterről, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkáráról nevezték el.

Angyal János elmondta: tavaly októberben Germaine Masonnal, Bolt barátjával vette fel a kapcsolatot, aki 2003-ban, 20 évesen az ugrógála nyertese volt. Ő márciusban már azt írta neki, hogy Jamaicában van, és nemsokára küldi a cipőt, de áprilisban motorbalesetben meghalt.

Angyal János ezután megkereste Alfonz Juckot, a júniusi ostravai atlétikai verseny menedzserét (a csehországi verseny azon kevesek egyike, amelyen Bolt még indult), és a múzeum rajta keresztül kapta meg a dedikált cipőt. „Ez olyan ékszer, amivel teljessé tettük a gyűjteményt. Bolt cipője a gyűjtemény koronaékszere” – fogalmazott Angyal János.

A salgótarjáni ugrógálát 2010-ben rendezték meg legutóbb, az volt a 23. verseny. A gálákon öt földrész 37 országának versenyzői vettek részt, a múzeumban látható cipők gazdái több mint 65 felnőtt világrekordot állítottak fel, 15 világbajnokságot és 10 olimpiai bajnoki címet nyertek. Orendi Mihály kifejtette: hiányzik az ugrógála, amely egyedülálló kezdeményezés volt, érthetetlen, hogy évek óta nem kap támogatást.

Kapcsolódó
Usain Bolt utolsó versenye

Ragaszkodnak az új szerzeményhez

Publikálás dátuma
2017.08.03. 07:58
Fotó: AFP

Spanyol sajtóhírek szerint nem kevesebb, mint 25 millió euróban állapította meg új klubja a nyáron az Újpest labdarúgócsapatától a spanyol élvonalban szereplő Levante együtteséhez szerződő Enis Bardhi kivásárlási árát. A macedón korosztályos válogatott csatára - aki egyes értesülések szerint másfél millió euró fejében három évre írt alá a spanyolokhoz - ezzel a becslések szerint a teljes keret harmadik legdrágábban elvihető játékosának számít.

Fotó: AFP

Fotó: AFP