Előfizetés

Férfi vízilabda - Tiszta lappal az elődöntőben

K.Gy.
Publikálás dátuma
2017.07.27. 07:58
Ivan Nagaev és Manhercz Krisztián a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen a 17. v

A magyar férfi vízilabda-válogatott Oroszország 14-5-ös legyőzését követően az elődöntőben ma este a görögökkel találkozik. Zalánki Gergő a találkozó után azt mondta, nem gondolta a csapat a mérkőzés előtt, hogy ilyen nagy különbséggel sikerül nyerni.

Azonban továbbra is előre kell tekintenie az együttesnek, az igazán nagy téttel bíró találkozó most következik majd. “Azért ez már egy egyenes kieséses szakasz” - emelte ki Hosnyánszky Norbert. “Nagyon fontos állomás volt az oroszok elleni meccs, de nem ez a fő állomásunk. Nagy céljaink vannak. A negyeddöntőből szinte mindent tovább lehetne vinni, a támadójátékot és a védekezést egyaránt, de a görögök elleni az másfajta meccs lesz, nincs két ugyan olyan mérkőzés.”

A hét végi pihenő úgy tűnik, jót tett a csapatnak, most pedig újabb két nap állt rendelkezésére a magyar válogatottnak, hogy felkészülhessen a következő találkozóra. “Nem csak a győzelmet kell értékelni, hanem azt is, hogy milyen jó játékkal sikerült legyőzni az oroszokat. Pontosan tudjuk azonban, hogy az elődöntő új lap lesz - hangsúlyozta Gór-Nagy Miklós. - Elölről kezdődik minden, csak arra kell most koncentrálnia mindenkinek, hogy a görögök ellen nyerjünk. Nagyon örülök annak, hogy ilyen sok góllal győztünk, ez visz minket előre.”

A szövetségi kapitány, Märcz Tamás úgy fogalmazott, játékosai nagyon jól játszottak, és semlegesíteni tudták azokat, akik a gólok többségét szokták lőni az ellenfélnél.

“A kedden mutatott játék az oroszokra volt jó, a következőre majd egy olyan kell, ami a görögök ellen pont ideális lesz. Az biztos, hogy a ritmust mi szeretnénk diktálni a görögök ellen, akiknek megvannak az erősségei” - mondta a szakember. "A görög nagyon jó csapat, megérdemelten került a legjobb négy közé. Nagyon szeretem, ahogy játszik, de még jobban szeretem azt, ahogyan az én játékosaim játszanak és teszik a dolgukat.”