Előfizetés

Németh Szilárd szerint nem is tépték meg az Orbánt kifütyülő nőt

Publikálás dátuma
2017.07.26. 22:21
FOTÓ: Népszava
Németh Szilárdot az Echo TV Napi Aktuális című műsorában kérdezték meg, mit gondol arról, hogy Tusványoson a hajánál fogva rántottak le egy nőt, mert fütyülni kezdett Orbán Viktor beszéde alatt. A Fidesz alelnöke magához képest is elképesztő választ adott.

Németh Szilárd szerint nem rántották le a hajánál fogva azt a nőt, aki kifütyülte Orbánt a tusványosi beszéde alatt, mert ő csak azokra a képekre emlékszik, amikor kivezetik a nőt a tömegből. A rezsibiztos mindezt úgy mondta, hogy a nőt megtépő fotós már bocsánatot is kért a tette miatt - ezzel elismerve a bántalmazást. Ha ez nem lenne elég bizonyíték, az Echo TV közben csak azt a jelenetet mutatta, amin pontosan kivehető a hajtépés. 

A Fidesz alelnöke a provokációt és az erőszakot ő is megengedhetetlennek tartja egy ilyen helyen, de azért „az erőszakot azt ki szokták provokálni, és azért mennek oda, hogy ott fölbosszantsák az embereket” - tette hozzá.

Kiderült, ki tanulhat tovább, ki nem - Itt vannak a ponthatárok!

Publikálás dátuma
2017.07.26. 22:04
Egy korábbi Pont Ott Parti a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előtt FOTÓ: Molnár Ádám
Nemcsak az eső, hanem az öröm és a bánat könnycseppjei is hullottak a budapesti Pont Ott Partin szerda este, a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésekor. Idén összesen 105 868-an jelentkeztek valamilyen egyetemi, főiskolai képzésre, ötezerrel kevesebben, mint tavaly.  A KÉPRE KATTINTVA TOVÁBBI FOTÓKAT LÁTHAT A PONT OTT PARTI BUDAPESTI HELYSZÍNÉRŐL!

A legtöbben (mintegy 12 ezren) az ELTE valamelyik képzését jelölték meg első helyen, ide került be a legtöbb új hallgató is: ősztől 8776 gólya kezdi meg tanulmányait az egyetemen. Itt a legmagasabb ponthatár 480 volt, ezt annak kellett elérnie, aki matematika-latin tanárnak tanulna. A nemzetközi tanulmányok szaknál 468 pontot kellett szerezni az államilag támogatott helyhez.

Összességében a gazdálkodási és menedzsment, illetve a mérnökinformatikus szakok bizonyultak a legnépszerűbbnek. Előbbihez 440-450 pont kellett, egyetemtől függően. Utóbbi esetében 281 pont is elég volt az Óbudai Egyetemen, a Műegyetemen viszont már 375 pontra volt szükség. A felvételin maximum 500 pontot lehetett összegyűjteni, a minimum ponthatár 280 volt, ennél kevesebbel sehova nem lehetett bekerülni, még önköltséges képzésre sem.

Az Eduline közzétette a részletes listát, ami az összes egyetem és főiskola összes karának ponthatárát tartalmazza. A listáért kattintson ide! 

Luxusautó lángolt a Kerepesi úton - Videó!

Kigyulladt egy személyautó motortere szerda kora délelőtt Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton - írja Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  A tűzhöz a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd felfeszítették az autó motorháztetejét, hogy visszahűthessék a járművet. Az eset során senki nem sérült meg.

A videót Dudás Tamás tűzoltó zászlós készítette.