Előfizetés

Sportlövő Eb - Péniék messze voltak a döntőtől

Mindhárom magyar messze volt a döntőtől a férfi kisöbű szabadpuska fekvő számban a Bakuban zajló sportlövő Európa-bajnokság hétfői versenynapján. A 68 fős mezőnyben Péni István 612,6 körrel a 18., Sidi Péter 612,4-gyel a 20., míg Szabián Norbert 607,4 körrel az 50. helyen zárt.

Vívó-vb - Ezüstérmes a férfi kardcsapat

Publikálás dátuma
2017.07.24. 22:02
Fotó: AFP/Robert Michael
Ezüstérmet nyert a magyar  férfi kardválogatott a lipcsei vívó-világbajnokságon.

Izgalmakban bővelkedő nap végén végén ezüstérmet szerzett a magyar férfi kardcsapat a lipcsei vívó-világbajnokságon. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat könnyed, 45-13-as győzelemmel kezdett hétfőn a guatemalaiak ellen, majd szorosabb mérkőzéseken jutott el a döntőig: előbb 45-43-ra verte a fehéroroszokat, aztán 45-42-re az irániakat, az elődöntőben pedig 34-40-ről fordítva 45-44-re az olaszokat.

A fináléban a dél-koreaiakkal csaptak össze a magyarok, de a kilenc asszóból csak egyet sikerült megnyerniük, így az ázsiaiak magabiztosan, 45-22-re nyertek.

Szatmári, az egyéni verseny győztese az első asszóban 5-1-re kikapott Oh Szang Uktól, de ekkor még a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi tudott javítani azzal, hogy 9-3-ra verte Gu Bon Gilt. A harmadik párban Gémesit 7-2-re verte Kim Jung Hvan, s a folytatásban is mindegyik párharcot a gyorsabb és határozottabb dél-koreaiak nyerték. Ahogy nőtt a különbség, a magyarok egyre inkább elbizonytalanodtak, nem sikerültek a védéseik és a támadások sem voltak dinamikusak.

A döntőben Szilágyi ugyanannyi tust adott, mint amennyit kapott, Szatmári és Gémesi mínusz tízes, a harmadik körre utóbbi helyére beálló Decsi mínusz hármas találataránnyal zárt.

A kardválogatott egy éve is ezüstérmes volt, bő egy hónapja viszont már a mostani összeállításban lett harmadik az együttes a grúziai Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

A kardozók a magyar küldöttség harmadik érmét szerezték Lipcsében azután, hogy Szatmári pénteken győzött egyéniben, majd szombaton a párbajtőröző Rédli András harmadik lett.

A Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Lupkovics Dóra, Knapek Edina összeállítású magyar női tőrcsapat a kilencedik helyen végzett azután, hogy egy tussal kikapott a japán együttestől. Kedden, a világbajnokság utolsó előtti versenynapján a férfi párbajtőr- és a női kardcsapatok versenyét rendezik.

Vihar - Ötszáz fogyasztónál nincs áram Tolnában

Ötszáz fogyasztói helyen szünetel az áramszolgáltatás a Tolna megyei Dunaföldváron és Németkéren, miután a hétfő délutáni viharban vezetékek szakadtak el - közölte a Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

 Boros Brigitta hozzátette: az E.ON szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán.