Előfizetés

3. Salföldi Dalföld összművészeti hétvége

Harmadik alkalommal rendezik meg a Salföldi Dalföld összművészeti hétvégét. Július 28. és 30. között a Dalföld három műfaja, a komolyzene, jazz, népzene kapja a főhangsúlyt. A koncertek mellett lesznek szabadegyetemi előadások, irodalom, színházi előadás és vezetett túra is. A fellépők között szerepel többek között Dresch Mihály, a Misztrál, Oláh Krisztián, Eichinger Tibor és a ZEEG Zenekar, a Dunazug Együttes, Kéringer László és a Trio Passacaglia. Az estéket táncház, folkkocsma és jazz jam zárja.

Támadás láncfűrésszel

Láncfűrésszel hajtott végre támadást egy ismeretlen férfi a svájci Schaffhausenben. Legalább két személy megsérült, ketten közülük súlyosan. A rendőrség közlése szerint nem terrortámadás történt. Ugyanakkor a tettest továbbra sem sikerült kézre keríteni, nagy erőkkel keresik. Egy 190 centi magas, kopasz, „ápolatlan megjelenésű” férfiról van szó – közölte a rendőrség, amely kiemelte, hogy az illető veszélyes környezetére. Közben azonosították is a férfit - közölte a helyi média. Egy Volkswagen Candy gépkocsival menekült el a helyszínről, a járművet később megtalálták.

A rendőrséget délelőtt 10 óra 39 perckor értesítették. Az eset a 36 ezres település, óráiról ismert óvárosi részén történt. A területet elzárták a külvilágtól, azokat, akik ott rekedtek, arra kérték, ne hagyják el az üzleteket. A közösségi oldalakon megjelent beszámolók szerint a férfi több helyszínen is emberekre támadt láncfűrészével, így például egy könyvkereskedésben, illetve egy gyorsétteremben. Többen megsérültek a svájci balesetbiztosító épületében is. A rendőrség nem tudott részletekkel szolgálni arról, mi motiválta a férfi tettét.

500 gramm holdpor és 12 szikladarab - Elkelt Armstrong gyűjteménye

Publikálás dátuma
2017.07.25. 07:39
Fotó: AFP/Jewel Samad

1,8 millió dollárért árverezték el azt a zsákot, amelybe 1969-es útja során Neil Armstrong 500 gramm holdport és 12 kis szikladarabot gyűjtött. Egy hiba miatt nem került be a NASA raktárába, eladója egy 2 évvel ezelőtti árverésen 995 dollárért vette meg. A NASA hiába próbálta meg peres úton visszaszerezni.