Előfizetés

Sikerekben gazdag Eb-t zártak a magyar öttusázók

Publikálás dátuma
2017.07.24. 07:57
Fotó: AFP/Evgeny Biyatov-Sputnik

Aranyérmet nyert a Kasza Róbert, Demeter Bence, Marosi Ádám összeállítású csapat a minszki öttusa Európa-bajnokságon vasárnap, és Kasza jóvoltából férfi egyéniben is jutott érem - egy ezüst - a magyaroknak. Demeter Bence negyedik, Marosi Ádám hatodik, a döntő negyedik magyar résztvevője, Demeter Gergely pedig 20. lett.

Fotó: AFP/Evgeny Biyatov-Sputnik

Fotó: AFP/Evgeny Biyatov-Sputnik

A hölgyeknél Kovács Sarolta egyéniben ezüstérmet nyert, illetve Földházi Zsófiával és Alekszejev Tamarával csapatban is második lett. A tavaly világbajnok Kovács az úszásban a második legjobb időt érte el, vívásban húsz ellenfelét legyőzte és tizenöttől kapott ki, a lovaspályán egyet hibázott, a kombinált számban jól lőtt és futott, így másodikként ért a célba a fehérorosz Anasztaszija Prokopenko mögött. A bronzérem a török Ilke Ozyukselnek jutott.

Földházi 13., Alekszejev 15., a negyedik döntős magyar, Zs. Tóth Anna pedig 23. lett. Csapatban az olaszok előzték meg a magyarokat, míg a dobogó harmadik fokára a fehéroroszok állhattak fel.

Az Európa-bajnokság hétfőn a vegyes váltóval ér véget.

Rédli András vb-bronzérmes Lipcsében

Publikálás dátuma
2017.07.24. 07:51
Fotó: AFP/Jan Woitas

Bronzérmet nyert a párbajtőröző Rédli András a lipcsei világbajnokságon. A 2014-es év magyar Európa-bajnoka a döntőbe kerülésért a kétszeres egyéni vb-aranyérmes észt Nikolai Novosjolovval vívott és sokáig együtt haladt vele, a harmadik szakasz közepén azonban ellenfele határozottabb volt és 15-10-re nyert. Az aranyérmet a 2011-es világbajnok olasz Paolo Pizzo szerezte meg, aki a döntőben két találattal bizonyult jobbnak Novosjolovnál.

"Kicsit bosszant, hogy úgy érzem, Pizzót le tudtam volna győzni a döntőben, és akkor akár világbajnok is lehetnék. Ki tudja, leszek-e még ilyen közel hozzá? Remélem, igen" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Rédli András, aki azért hozzátette: természetesen a bronzéremmel nagyon elégedett.

A csapatban olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok 33 éves Rédli a magyar küldöttség második érmét szerezte a lipcsei világbajnokságon azután, hogy pénteken a kardozó Szatmári András győzött.

Női párbajtőrben az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese és Várnai Vivien számára is legjobb 16 jelentette a végállomást, míg férfi tőrben Dósa Dániel a második fordulóban búcsúzott.

Eközben a Magyar Vívó Szövetség beszámolója szerint a lipcsei körülmények méltatlanok egy világbajnoksághoz. A nyolc hivatalos szálloda egyikéből sem indítanak buszjáratokat, így a versenyzőknek maguknak kell megoldaniuk, hogy eljussanak az arénába, ahol a rekkenő hőség ellenére nem kapcsolják be a légkondícionálókat. A szövetség beszámolójában olvasható az is, hogy a helyszín környékén található éttermekben semmi más nem kapható, mint sült kolbász, ami nem kifejezetten ajánlott verseny közben egy élsportolónak. A biztonsági személyzetet gyakorlatilag teljessséggel megspórolták a helyiek, továbbá a wifi is csak elvétve működik.

A nyitónap után a Nemzetközi Vívószövetség illetékesei is hangot adtak elégedetlenségüknek, de a hatfős főszervezői csapat a verseny közben nem tud mit tenni a szervezési hiányosságokkal.

Magyar mesesorozat Ázsiában

A KEDD Animációs Stúdió munkáját is beválasztották a 21. alkalommal megrendezett legfontosabb ázsiai animációs versenybe, a Szöuli Nemzetközi Animációs Filmfesztivál programjába. A Kuflik-mesesorozat "Sose együnk gombát reggelire" című epizódjának írója és látványtervezője Dániel András, rendezője Pálfi Szabolcs, a mesélő Scherer Péter.