Bocsánatkérés a Tusványoson történtekért

A Facebookon kért bocsánatot az a fotós, aki Tusványoson a földre rántotta az Orbán Viktort kifütyülő fiatal nőt - írja az Index.

Az esküvői fotózással foglalkozó Borbáth Áron volt az, aki a tömegben odament a kormányfő beszéde közben sípoló lövétei nőhöz, hátulról a hajánál megragadva földre rántotta. Ezután egy másik férfi elvette a fiatal nő sípját, a napernyőjét eltörték, majd egy biztonsági őr kezét hátracsavarva elvezette.

A Romániában és Magyarországon is dolgozó Borbáth Áron a Facebookon ezt írta:

Ami ma történt, tudom, elfogadhatatlan! Elnézést kérek, nem így kellett volna eljárnom!

A Hír TV úgy tudja, a férfi a Csíkszeredán működő magyar főkonzulátus egyik munkatársának a férje, aki most az eseményt fotózta.

Szerző

Tomboló kánikula záporral, zivatarral

Publikálás dátuma
2017.07.22. 22:19
FOTÓ: Shutterstock
Vasárnap tovább tombol a kánikula, viszont az erőteljes gomolyfelhő-képződésnek köszönhetően többfelé kialakulhatnak lokális jellegű záporok, zivatarok, helyenként heves zivatar is lehet viharos szél, felhőszakadás és jégeső kíséretében. Élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 14-20, napközben 30-38 fok között alakul a hőmérséklet. 

Hétfőn még sokfelé marad a hőség, 27-37 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Napközben a napos idő mellett többfelé, a déli tájakon kisebb eséllyel készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására, melyek átmenetileg felfrissíthetik a levegőt. Nyugaton élénkülhet meg a délies szél.

Kedden egy hidegfront érkezik térségünkbe feltámadó északnyugati széllel, többfelé további záporokkal, zivatarokkal. A front hatására felfrissül a levegő, mérséklődik a meleg, 22-27 fok valószínű.

Szerdán a szeles időben helyenként kialakulhatnak záporok. Tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, 20-26 fokot mérhetünk. Csütörtökön folytatódik a szeles idő, de csak néhol alakulhat ki jelentéktelen eső, gyenge zápor. Marad a mérsékelten meleg idő.

Szerző

Gyűlik a pénz az ötösön

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

nyerőszámok:

22 (huszonkettő)
30 (harminc)
35 (harmincöt)
61 (hatvanegy)
71 (hetvenegy)

Joker: 913242

1 darab Joker-telitalálatos szelvény volt, nyereménye 132.594.735 forint.

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt.
4 találatos szelvény 12 darab, nyereményük egyenként 4.831.440 forint;
3 találatos szelvény 1768 darab, nyereményük egyenként 34.980 forint;
2 találatos szelvény 64.020 darab, nyereményük egyenként 2115 forint.

Szerző