Szabadlábra helyezték O.J. Simpsont (fotók)

Publikálás dátuma
2017.07.21. 17:35

Feltételesen szabadlábra helyezték O.J. Simpson egykori amerikai futballsztárt csütörtökön. A híresség októberben szabadulhat a börtönből - tudósít az Euronews. 

A 70 éves O.J. Simpsont egy Las Vegasban elkövetett csoportos fegyveres rablásért és emberrablásért ítélték korábban 33 évre. Ebből kilenc évet töltött le.  Az egykori amerikai futballsztár bocsánatot kért az állami bizottság előtt, amely szabadlábra helyezéséről döntött.

 Sajnálom, hogy megtörtént. Sajnálom, hogy Nevadában történt. Bárcsak Thomas Riccio soha ne hívott volna fel! Azt hittem, örülni fogok, hogy visszaszerezhetem a holmimat, de nem érte meg. Kilenc év távol a családodtól egyszerűen nem éri meg, és sajnálom - mondta.

O.J. Simpson a nevadai Lovelockban raboskodott eddig, amiért 2007 szeptemberében csoportos fegyveres rablással akarta visszaszerezni egy gyűjtőtől e gykori sportrelikviáit. Az egykori sportolót korábban felmentették volt felesége és annak barátja meggyilkolásának vádja alól.

A fotó 1996-ban készült, amikor O.J. Simpson azt a pár Aris extra kesztyűt vizsgálja, amelyet a Los Angeles-i két gyilkossági kísérlet során foglaltak le.  

Simpson egykori feleségét 1994-ben barátjával, Ronald Goldmannel együtt Los Angelesben gyilkolták meg, az ennek kapcsán lezajlott eljárás a legtöbbet vitatott per lett az Egyesült Államok történetében. Nicole Juditha és Louis Brown lányaként született 1959-ben Frankfurt am Main-ban, de szinte rögtön Kaliforniába költöztek, ahol 3 testvérével együtt nőtt fel. Mivel rendkívül csinos és népszerű volt, nem csoda hogy „Homecoming Queen”-nek, vagyis kb. „bálkirálynőnek” választották a középiskolában. Érettségije után találkozott későbbi férjével, O.J. Simpsonnal egy nightclubban, ahol felszolgálóként dolgozott. Nem sokkal azután, mikor O.J. befejezte a profi játékot, 1985. február 2-án, összeházasodtak. Két gyermekük született. 7 év házasság után, 1992-ben váltak el. 1994. június 13-án reggel találtak rá a kutyaugatásra felébredt szomszédok Nicole és barátja, Ronald Goldman megcsonkított holttestére. A gyilkosság ideje alatt a gyerekek a lakásban aludtak. Nem sokkal később O.J. Simpsont elfogták, és mindkét gyilkossággal megvádolták. A büntetőeljárás végül ártatlannak nyilvánította Simpsont. 

Szerző

Kényszerleszállás - Autópályán landolt egy repülő (Videó)

Publikálás dátuma
2017.07.21. 15:14
Forrás: Youtube
Kényszerleszállást hajtott végre egy egymotoros kisrepülő szerdán egy Long Island-i autópályán. A gépen csak a pilóta utazott, az incidensben senki sem sérült meg - írja az Independent.

A lap azt írja, hogy valamilyen technikai probléma történt, ezért kellett az autópályán landolnia a kisgépnek.

A nem mindennapi jelenetről feltöltöttek egy felvételt is a Youtube-ra, a videó pillanatok alatt közel 60 ezres nézettséget produkált.

Szerző

"Büszkék vagyunk rátok!" - Magyar diákoknak üzent Trump lánya

Publikálás dátuma
2017.07.21. 10:55

A Fehér Házban fogadták a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát, amely elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját kedden Washingtonban. A csütörtöki látogatásról Donald Trump elnök lánya és tanácsadója, Ivanka Trump fotót is feltöltött Facebook-oldalára.

A bejegyzésben gratulált a győztes csapatnak "a nagyszerű munkához". "Büszkék vagyunk rátok!" - tette hozzá az elnök lánya, aki a magyar diákok között pózol a fotón.

A Fehér Házban tett látogatáson részt vett az amerikai és a csupa lányból álló afgán csapat is.

Az első alkalommal megrendezett kétnapos robotépítő versenyen 150 ország diákjai vettek részt. A budapesti diákok Európa színeiben versenyeztek, Magyarország képviseletében a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium csapata indult, ők a középmezőnyben végeztek.

A Fazekas RoboTeam tagjai Kurucz Márton, Molnár-Sáska Zsófia, Fey Mihály, Martinák Zalán, Umann Dávid és Hervay Bence voltak, a diákokat Karsai Zsuzsa és Koren Balázs készítette fel a versenyre. 

A balatonalmádi csapatban Bikki Gergely, Bóka Ádám, Lami Szilvia, Ipkovich Ádám, Hujber Ákos, Gyimesi Norbert és Győri Csanád szerepelt, felkészítő tanáraik Kanyó Péter és Simon Orsolya voltak.

A verseny témája a tiszta víz, a vízgazdálkodás volt. A csapatoknak a szervezők által küldött alkatrészekből kellett felépíteniük és beprogramozniuk egy olyan robotot, amely eltávolítja az ivóvízben lévő szennyeződéseket. A robotoknak egy tesztpályán a tiszta vizet jelképező kék és a szennyeződéseket jelképező sárga golyók közül a sárgákat kellett kiválogatniuk.

Szerző