Előfizetés

Jövőre is lesz teszt a Hungaroringen

Publikálás dátuma
2017.07.19. 07:58
Fotó: Getty Images/Dan Istitene

A Magyar Nagydíj után két napig a futamnak otthont adó Hungaroringen tesztel a Forma–1 mezőnye – amint az idén, úgy jövőre is. A mértékadó brit Autosport tegnap arról írt, hogy a magyar pálya mellett 2018-ban is Barcelona lesz a másik évközi gyakorlás helyszíne.

Egyéniben esélyesebbek a magyar vívók

Publikálás dátuma
2017.07.19. 07:57
FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

A selejtezőkkel ma kezdődik Lipcsében a vívók idei legfontosabb megmérettetése, a világbajnokság. Ami a helyszínre tegnap megérkező magyar küldöttség összeállítását illeti, a legfontosabb változás a 2016-os olimpiához képest, hogy ezúttal már nem sportolóként utazott ki a riói játékokon egyéniben második, a párbajtőrcsapattal harmadik Imre Géza, illetve olimpiai bronzérmes csapattársa, Boczkó Gábor: előbbi csapatvezetőként, utóbbi a szövetség megbízott főtitkáraként vesz részt a tornán.

A megváltozott összetételű párbajtőrcsapat előzetes szereplése alapján valószínűleg nem az éremszerzésről, hanem a tanulásról, az összecsiszolódásról szól majd a lipcsei viadal. A hazai szövetség honlapján közölt felvezető szerint a fegyvernem női csapata sem számít esélyesnek, így a legerősebbnek a kardozók tűnnek, míg „tőrben hallatlan bravúr kellene ahhoz, hogy négy közé jusson a magyar csapat” – így a hunfencing.hu

Persze, a Rióban aranyérmes párbajtőröző, Szász-Kovács Emese és a kétszeres ötkarikás bajnok kardvívó, Szilágyi Áron ezúttal is az egyéni küzdelmek esélyeseként lép pástra, a világranglista 2. helyezettje, Márton Anna pedig szintén joggal reménykedik éremben. Akárcsak a 16 esztendős Pusztai Liza, aki kardozóként bronzérmes volt a júniusi, Tbilisziben rendezett Eb-n.

A vb – ahol az előzetes adatok szerint rekordnak számító 119 ország 875 vívója indul – szerdától szerdáig, azaz egy hétig tart. Az első két napon az egyéni versenyek selejtezőjét rendezik meg, aztán péntektől következnek az egyéni 64-es táblák asszói, hétfőtől pedig a csapatversenyek.

Őrizetben a spanyol szövetség elnöke

A helyi rendőrség tegnap reggel őrizetbe vette Ángel María Villart, aki amellett, hogy a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) alelnöke, 1988 óta megszakítás nélkül is a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke is. Vele szemben a hatóságok korrupciós ügyben nyomoznak, az elnököt sikkasztással, hűtlen kezeléssel és korrupcióval gyanúsítják.

Az EFE spanyol hírügynökség úgy tudja, kedden Villar fiát, Gorka Villart, valamint a nemzeti szövetség pénzügyekért felelős alelnökét, Juan Padrónt szintén őrizetbe vették.

A Marca című madridi sportnapilap arról számolt be, hogy a gyanú szerint Villar kenőpénzt juttatott területi vezetőknek, annak érdekében, hogy elnyerje támogatásukat a szövetségi elnökválasztáson. Villart legutóbb májusban választották meg újabb 4 évre.

Az ügyben további előállítások várhatók.