Nem fogja elhinni: ma is baleset és dugó az M7-esen

Publikálás dátuma
2017.07.07. 15:53
Thinkstock illusztráció
Baleset miatt mintegy négy kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópálya Balaton irányába vezető oldalán, Baracska térségében - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.  A közlemény szerint az anyagi kárral járó baleset a 36-os kilométerszelvényben történt.
Szerző

Botka László is megszólalt Pride-ügyben

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Molnár Gyulával, a párt elnökével közösen kiadott közleményében lezögezi: demokrataként minden olyan mozgalmat támogatunk, amely az igazságosság és az állampolgári egyenlőség mellett áll ki. A magánélet szentségét garantáló fontos törvényt az MSZP kormányzása alatt fogadta el a parlament.

A Pride a pártoktól független ügy. Arról szól, hogy milyen országban akarunk élni: kirekesztő vagy befogadó társadalomban. A politika feladata, hogy biztosítsa azokat a kereteket, hogy a magánéletét mindenki úgy élhesse meg, ahogy akarja.  A budapesti MSZP, ahogy eddig, most is ott lesz a Budapest Pride-on.

Botka László,
az MSZP miniszterelnök-jelöltje

Molnár Gyula,
az MSZP elnöke

Szerző

Gyerekmunka Magyarországon

Publikálás dátuma
2017.07.07. 14:27
Illusztráció/Népszava fotó
Még mindig több száz 18 éven aluli közmunkás van Magyarországon. Az LMP korábban törvényjavaslatban tiltotta volna meg a gyermek-közmunkát, de a kormány ragaszkodott ahhoz, hogy 16 éveseket foglalkoztasson a zsákutcás közmunkaprogramban. A párt most újra kezdeményezi törvényjavaslatban, hogy szüntessék meg a gyermek-közmunkát, és minden 25 év alatti munkanélküli fiatalt vonjanak be az Ifjúsági Garanciaprogramba - írja közleményében Kanász-Nagy Máté, a párt ifjúsági szakszóvivője.

A belügyminiszter egy képviselői írásbeli kérdésére adott válasza szerint 2017 áprilisában 289 18 év alatti személy dolgozott közmunkában. A 25 év alatti közmunkások száma ebben a hónapban összesen 16 455 fő volt. Kiderült, hogy a kormány ígérete ellenére nem szüntette meg a gyermek-közmunkát, és nem történt meg a 25 év alatti közmunkások Ifjúsági Garanciaprogramba való átirányítása sem.

Az LMP újra kezdeményezi, hogy szüntessék meg a gyermek-közmunkát, a 25 év alatti fiatalokat pedig közmunka helyett végzettséghez és valódi munkához juttassák az Ifjúsági Garanciaprogramon belül. A párt szerint, mivel a végzettség hiánya biztos út a szegénységbe és a munkanélküliségbe, történelmi bűnt követ el a fiatalokkal szemben az a kormány, amelyik képzetlen fiatalok tömegét taszítja ki a munkaerőpiacra.

Az LMP Megújuló Magyarország programja minden fiatal számára továbbtanulási lehetőséget, ingyenes diplomaszerzést és munkanélküliség esetén biztos továbbképzést vagy gyakornoki helyet garantál - zárul a dokumentum. 

Szerző