Halálra gázolt egy embert a vonat Jászapátinál

Halálra gázolt egy embert egy vonat Jászárokszállás és Jászapáti között, a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon péntek reggel - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

Amíg a hatósági intézkedések tartanak, szünetel a vonatközlekedés az érintett szakaszon. Az utasokat várhatóan Vámosgyörk és Jászapáti között vonatpótló buszok szállítják - olvasható a közleményben.

Szerző

300 milliós csalás - Strómanokat leplezett le a NAV (fotók)

Publikálás dátuma
2017.06.16. 13:42
Fotók: NAV
Háromszázmillió forint kárt okozott az államnak a gyanú szerint egy vagyonvédelemmel foglalkozó cégláncolat, amelynek tagjai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt indult eljárás - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken.

Kuperczkó Adrienn közleményében azt írta, a tizenegy cégből felépülő láncolat mintegy kétszáz dolgozó bére után nem fizetett járulékokat. Közölte: a cégpiramis csúcsán álló társaság fogadta a rendszeres megbízásokat, a munkákat alvállalkozókra osztották. A dolgozókat bejelentették, bevallást is benyújtottak, de adót és járulékot nem fizettek. A bűnszervezet a lebukás elkerülésének érdekében rendszeresen cserélte alvállalkozóit. A láncolat cégeit budapesti székhelyszolgáltatóhoz jelentették be, az alvállalkozó társaságokat pécsi és Pécs környéki strómanok irányították.

Az őrző-védő szolgáltatás ellenértékéből az alvállalkozók feketén fizették az alkalmazottakat, levették a saját részüket; a többi pénz a mindebből hasznot húzókhoz vándorolt - jelezte a sajtóreferens. A pénzügyi nyomozók mintegy harminc - többnyire baranyai és budapesti - helyszínen gyűjtöttek bizonyítékokat és kutatták fel a gyanúsítottakat.

 Kuperczkó Adrienn beszámolt arról is, hogy az alvállalkozók között visszaeső bűnözők is voltak, közülük többen is tartottak otthon fegyvert, riasztópisztolyt. A tizenhárom gyanúsított közül két veszélyesnek ítélt elkövetőt a NAV kommandósai állítottak elő. A költségvetésnek okozott kár teljes mértékben megtérülhet, mivel a nyomozók ingatlant és luxusautókat foglaltak le, illetve üzletrészt is zároltak  - tette hozzá.

Szerző

Rendőrnek hajtott a sofőr - Gyorsan elítélték az ámokfutót

Publikálás dátuma
2017.06.16. 09:47
Illusztráció: Thinkstock
A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt bíróság elé állította az előzetes letartóztatásban lévő férfit - tájékoztatta dr. Reszl Ildikó főügyész a kemma.hu-t.

A portál felidézi: a gépkocsijában ülő férfit  május 19-én, éjjel, az esztergomi rutinpályán akarták  igazoltatni a rendőrök. A férfi azonban ennek nem tett eleget, hanem a fejét csóválta és elkezdte a telefonját nyomkodni.

A rendőrök a passzív ellenállást tapasztalva a kocsi ajtajait próbálták kinyitni, de azok zárva voltak. Ezt követően az ittas állapotban lévő férfi a járművet hirtelen beindította, majd nagy sebességgel elindult.

Végül az egyik esztergomi szálló hátsó parkolójában az útpadka melletti füves területre ráhajtott, és ott megállt. Az egyik járőr a gépkocsiból kiszállva a férfi autója felé indult és felszólította, hogy szálljon ki. A férfi ennek sem engedelmeskedett, hanem hirtelen, nagy gázzal, egyenesen a rendőr felé indult, akinek az elütés elkerülése érdekében hátra kellett ugrania, mivel az élete és a testi épsége közvetlenül veszélyben volt. Ezt követően a férfit a helyszín közelében elfogták.

Az Esztergomi Járásbíróság két év, három évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, illetve hat hónapra eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélet jogerős - írja a megyei lap.

Szerző