Nekirontott az újságírónak - Bíróságon a Paksi FC edzője

Csütörtökön tárgyalja a Paksi Járásbíróság Csertői Aurél, a Paksi FC vezetőedzőjének tavaly őszi ügyét, amikor is nekirontott a Tolnai Népújság sportújságírójának, Rónai Gábornak.

Mint azt a Teol.hu akkor megírta, Csertői Aurél, a Paksi FC vezetőedzője az Újpest elleni, október 29-i mérkőzést követően (1–1) támadt rá a Nemzeti Sport helyi tudósítójára, Rónai Gáborra, s nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette őt. 

– A mérkőzés utáni nyilatkozatot szerettem volna felvenni Báló Tamással, amikor odajött Csertői, elrángatott, és rám förmedt: „Mit képzelsz, te f*szszopó, hogy a csapat ellen írogatsz?! Tűnjél el a stadionból, a k*rva anyádat!” A biztonságiaknak kellett lefogniuk, különben nem is tudom, mit csinált volna velem – mesélte akkor a Tolnai Népújság sportújságírója.

Mindez közel ötven ember szeme láttára és füle hallatára történt, akik így azt is láthatták, ahogy Tököli Attila, az élvonalbeli együttes másodedzője, valamint Gévay Zsolt, a csapat hátvédje ahelyett, hogy csitította volna Csertőit, „beszálltak” a szidalmazásba.

A sajtós, aki nem mellesleg több mint tíz éve tudósította a paksi együttes mérkőzéseit a sportnapilapnak, ügyvédek tanácsára jogi útra terelte az ügyet.

Egy hónappal ezelőtt a meghallgatáson Csertői Aurél részben elismerte a tettét és megbánást tanúsított, nem úgy, mint Tököli és Gévay, akik mindent tagadtak.

Szakemberek szerint a vezetőedző pénzbüntetés mellett felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat cselekedetei miatt - írja a Tolna megyei lap.

Szerző

Kiugrott a vádlott tárgyalóterem ablakán

Az Egri Törvényszéken kedden 10 órától másodfokú tárgyalását tartották egy fiatalkorú fiúnak lopás vétsége miatt, aki a egyébként épp másik ügy miatt töltötte büntetését a Debreceni Javítóintézetben. A tárgyalás közben egyszer felpattant és kiugrott a két méter magasan lévő ablakon, s a betonárokba landolt, majd elszaladt.

A vádlott nem a főbejáraton jutott ki a törvényszék udvaráról, vélhetően a kerítésen mászott át. Az eset kapcsán a bíróság biztonsági szolgálata nem mulasztott, a tárgyalóteremben a vádlott a nevelőtiszt felügyelete alatt állt.

A kísérőtisztjei azonnal utána eredtek, őrök is keresték kutyával. Végül nem sokkal később a törvényszéktől mintegy 150 méterre elfogták a vádlottat és orvosi vizsgálatra szállították.

Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő a heol.hu érdeklődésére elmondta: az egyenruhások beszállították a rendőrségre, majd átadták a nevelőtisztjeinek, akik visszaszállították a javítóintézetbe.

A tárgyaláson egyébként jogerős ítélet született: a fiú továbbra is a javítóintézetben marad.

 

Szerző

Tragikus lövés - Játékból célzott kislányára a miskolci apa

Publikálás dátuma
2017.06.14. 10:50
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Játékból célzott kislányára az a miskolci férfi, aki a szomszéd nénitől kapott pisztollyal halálos lövést ejtett 9 éves gyermekén - tudta meg a Blikk. 

Ahogy lapunk is megírta, hétfő este a 112-es központi segélyhívó számon jelentette be az esetet egy miskolci nő.  A rendőrök és a mentők azonnal a helyszínre siettek, kórházba vitték a gyermeket, a kislány azonban olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy meghalt. Mint kiderült, a szomszéd néni által hozott szatyorban rejlő fegyver sült el. 

Borsod Online által összegyűjtött információk szerint egy nem közvetlen szomszédságban egyedül élő idős nő hétfőn szociális otthonba költözött, ő vitte át lakásából az általa értékesnek ítélt dolgokat megőrzésre néhány nejlonszatyorban.

Hétfőn estefelé győzött a kíváncsiság és a családfő úgy határozott, hogy átnézi a náluk hagyott szatyrokat. A kutatás során az egyikben talált rá az igen kicsi, egy nagyobb tenyérben csaknem elvesző pisztolyra. A férfi addig forgatta, vizsgálgatta a fegyvert, amíg az el nem sült. A golyó – a lehető legszerencsétlenebb módon a kislányát találta el.

Blikk úgy tudja, az apa kislánya kérésére játszott a pisztollyal "akciófilmeset", eközben történt a baleset. A lap azt is írja, hogy az idősek otthonába költöző néni búcsúajándéknak szánta a 22-es kaliberű pisztolyt.

Felvetődik azonban a kérdés: miként lehetett csőre töltött állapotban a pisztoly a szatyorban, ki tette úgy oda?

Elsődlegesen az édesapát tekintik felelősnek a kislány haláláért, hiszen az ő kezében sült el a fegyver, ezért is indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt eljárás ellene. Az apát elengedték, szabadlábon védekezhet.

Szerző
Frissítve: 2017.06.14. 13:33