Új vezetőedzője van az MTK-nak

Publikálás dátuma
2017.06.09. 13:06
Az új stadion első meccsén az MTK a portugál Sporting Lisboa ellen lépett pályára tavaly október 13-án Fotó: Molnár Ádám
Két évre szóló szerződést kötött Feczkó Tamás, a másodosztályba kiesett MTK Budapest labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartott sajtótájékoztatón Polyák Balázs, az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. sportszakmai vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott, a trénert az emberi kvalitásai és szakmai múltja egyaránt predesztinálja arra, hogy részt vehessen az MTK jövőjének felépítésében. Hozzátette, elsősorban továbbra is a saját utánpótlásukra és értékeikre szeretnének építeni, ennek ellenére nem zárják ki, hogy más kluboktól is igazolnak játékosokat.

"Nagy megtisztelés, hogy az MTK rám gondolt. A kihívás és a célok is óriásiak, amelyekért érdemes dolgozni. Nagyon jó esélyeket látok a visszajutásra, ha nem így volna, nem lennék itt. Minden feltétel adott a sikerhez, a játékoskeret is megfelelő" - nyilatkozta Feczkó Tamás, aki egyelőre nem tudja, pontosan mikor kezdi új csapatával a felkészülést, mivel csak csütörtökön állapodtak meg a klubvezetőkkel.

Az edző az elmúlt két és fél évben a Balmazújváros együttesét irányította, amely az érkezésekor, 2015 márciusában az NB II utolsó helyén állt, s előbb bennmaradt a másodosztályban, majd múlt vasárnap kiharcolta a feljutást az NB I-be.
 A hajdúsági klub elnöke, Tiba István csütörtökön azt nyilatkozta, emberileg csalódott a távozó Feczkó Tamásban. A tréner a pénteki sajtótájékoztatón ugyanakkor méltatta Tibát. "Közösen óriási dolgokat értünk el, szerintem a bennmaradás nagyobb bravúr volt, mint a mostani feljutás. Minden edzőkollégának olyan klubelnököt kívánok, mint Tiba István. Nem volt olyan kérésem, amit ne teljesített volna, ezért is tudtunk ilyen sikeresek lenni" - szögezte le.

Feczkó elárulta, a tavasz során több klub is megkereste - az MTK például két héttel ezelőtt -, de az NB II utolsó mérkőzése előtt senkivel nem tárgyalt. Hozzátette, nagyon nehéz döntést hozott, amikor elhagyta Balmazújvárost: "Azt a csapatot én raktam össze, fantasztikus játékosok, szenzációs emberek ülnek abban az öltözőben, akik tűzbe mentek értem."

A következő NB II-es idény kapcsán kifejtette, hogy szerinte hét-nyolc csapat - a Kisvárda, a Zalaegerszeg, a Békéscsaba, a Nyíregyháza, a Gyirmót, az ETO FC Győr, az MTK és egy meglepetéscsapat - küzd majd a feljutást jelentő első és második helyért.

Polyák Balázs közölte, hogy az MTK-t az élvonal tavaszi idényében irányító Tamási Zsolt visszatér az agárdi Sándor Károly Akadémia igazgatói posztjára.

Szerző

Diákok figyelem! - A nyári munka is adóköteles

Publikálás dátuma
2017.06.09. 12:42
Illusztráció Fotó: Thinkstock
A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 

 A közlemény szerint a diákmunkával szerzett személyi jövedelemadó (szja) mértéke 15 százalék, amit a munkaadó adóelőlegként von le a diák bruttó béréből. Ha munkaviszonyban, vagy biztosítást eredményező megbízási jogviszonyban dolgozik a tanuló, akkor egyéni járulékot is kell fizetnie. 

A diákok szülői engedéllyel 16 éves koruktól dolgozhatnak, de szünidőben a 15 éves tanulók is vállalhatnak munkát, ha általános iskolába, szakiskolába vagy középiskolába járnak. A munkavállaláshoz adóazonosító jel szükséges, amit a NAV-nál kell igényelni - tette hozzá a hivatal.

A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkavégzésről szóló megállapodás előtt célszerű a leendő munkáltatót ellenőrizni a NAV honlapján, a munkaviszony létesítésekor pedig ragaszkodni kell az írásban megkötött munkaszerződéshez. A diákok egyszerűsített foglalkoztatásban is dolgozhatnak, ebben az esetben nem kötelező az írásba foglalt szerződés.

A munkaviszony létrejöttét a munkáltatónak be kell jelentenie a NAV-hoz, illetve a jövedelemről és a levont közterhekről igazolást kell kiállítania, amelye a diáknak jövőre szüksége lesz a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallási tervezet ellenőrzéséhez - írták.

Szerző

A lenyűgöző természet - Hajnali köd a határban

Publikálás dátuma
2017.06.09. 11:58

A látványt, illetve annak megörökítést, közkinccsé tételét az MTI fotósának, Varga Györgynek köszönhetjük: ilyen a júniusi hajnali köd Nagykanizsa határában.

Szerző